Tekst: Gudny Draugen

Betraktninger rundt årets arrangement kan du lese her og her

I tillegg kan 3kkspilltrollene presentere et eksklusivt intervju med

Stortingsrepresentant Odd Roger Enoksen her

Vertskapsklubben for årets NM - Tromsø trekkspillklubb - deltok i klassen for Underholdningsmusikk hvor de fikk en 7. plass. De deltok også i klassen for Gammeldans orkester div. II og ble der nr. 5.       Dommerne i gammeldansklassene var (f.v.) Kurt Samuelsen, Tore Knut Løvgren, Audun Eken, Ragnar Johnsen og Skjalg Bjørstad.

Hilmars vant klassen for Gammeldans grupper med 121 poeng. Gruppen er under ledelse av Syver Olstad. De har dermed første napp i vandrepokalen (t.h.) som trekkspillforbundet har satt opp.

Kurt Samuelsen fra Tromsø spilte på jazzkroen.       Ida Løvli Hidle (t.v.) og Live Berger Brekke mottok årets Akre-pris som deles ut hvert år under NM av et legat for Ottar E. Akre.

Oslo Trekkspillklubb vant klassen for Orkestermusikk med 123 poeng og Underholdningsklassen med 129 poeng. Erik Bergene feiret 15 års jubileum som dirigent for klubben. I løpet av disse årene har de mottatt ca. 20 gullmedaljer!

Flakstad Trekkspillklubb. Også her kan vi skimte Kai André Hansen.

Kai André Hansen fra Lofoten vant klassen for Solist f.o.m. 18 år med 150 poeng. I klassen for varietémusikk var det 8 poeng som skilte han fra vinneren Wenche Irene Eikeland.

Tydal Trekkspillklubb i aksjon. De hadde en knivskarp konkurranse med Selbu Trekkspillklubb, men Selbu måtte nøye seg med en 2. plass.       Tydal Trekkspillklubb vant også i år klassen for Gammeldans orkester div. I med 123 poeng. Klubbens komp ble hedret som det beste under hele NM!

Selbu Toradergruppe vant klassen for Gammeldans durspill orkester med 106 poeng.
Elisabeth Benonisen (t.v.) fra Napp i Lofoten vant yngste klasse for Solist t.o.m. 11 år med 182,2 poeng.

Rune Larsen (over) fra Harstad var blant de som deltok på jazzkro-arrangementet.
Terje Brun (t.v.) kommer fra Lofoten, men er for tiden bosatt i København, der han studerer ved Det kongelige danske musikkonservatorium. Under NM deltok han sammen med Lofoten Trekkspillorkester og Flakstad Trekkspillklubb.

Steinar Eriksen (stående) fra Ringerike Trekkspillklubb.       Ringerike Trekkspillklubb vant klassen for Gammeldans orkester div. II med 135 poeng. Steinar Eriksen er klubbens leder.

Til ære for TV-innslag samlet mange trekkspillere seg for Scandic Hotel. Det ble spilt flere melodier i fellesskap og Dagsrevyen hadde til og med et lite innslag lørdag kveld.