UMM - Ungdommens Musikkmesterskap

16.-19. januar 2020

Alle foto: © Lena Rist-Larsen

Copyright © 2020 

 

 

Ungdommens Musikkmesterskap er et mesterskap i klassisk musikk for alle under 26 år, og arrangeres av Norsk Kulturskoleråd, Musikkpedagogene Norge, Norges Musikkorps Forbund og Norges musikkhøgskole. Et av UMMs visjoner er å stimulere unge musikere til å utvikle sitt talent.

Regionalt mesterskap for Oslo/Sandvika ble arrangert 16.-17. november 2019, som var et av ni steder i landet. Det opereres med 4 aldersklasser for soloutøvere. Deltakerne må kvalifisere seg med en viss poengsum for å gå videre til det nasjonale mesterskapet. UMMs nasjonale mesterskap 2019-2020 foregikk 16.-19. januar 2020 på NMH (Norges Musikkhøgskole). I 2019 var det ny deltakerrekord med hele 519 påmeldte og av de passerte 184 nåløyet til det nasjonale mesterskapet på NMH.

I 'Åpen klasse' var det med hele fem meget dyktige unge på trekkspill:

 

I klasse 2 stilte Tarik Mesic og Oskar Svendsrud. I klasse 3 stilte Anna Ouff Grøthe, Ragnhild Nomeland Willoch og Mathias Rugsveen.

 

Tarik og Anna gikk begge videre til prisvinnerkonserten på søndag. Åtte solister og 2 ensembler ble tildelt hver sin inspirasjonspris pålydende  kr 2.500.  En av solistene var Anna Ouff Grøthe fra Lier.

 

Tarik Mesic ble kåret til årets talent i klasse 2 og vant hele kr 20.000! Gratulerer til både utøver og hans lærer Brith Laila Ouff!

 

UMM 2019-2020 i bilder finner du her

 

Bildet © Lena Rist-Larsen: F.v. nederst - Mathias Rugsveen, Oskar Svendsrud

F.v. øverst - Anna Ouff Grøthe, Tarik Mesic, Ragnhild Nomeland Willoch

 

 

 

 

Forsiden på programmet.

 

Anna Ouff Grøthe og Tarik Mesic. Begge spilte på prisvinnerkonserten på søndag.

Hør her:

Anna Ouff Grøthe - prisvinnerkonsert

Tarik Mesic - prisvinnerkonsert

 

Mathias Rugsveen

 

Ragnhild Nomeland Willoch