forhandler av høykvalitetstrekkspill

 

          Klikk på bildelogoene for å komme direkte til fabrikkenes egne hjemmesider.                    

 

      

              


Her finner du nytt i trekkspill-Norge :


 

Trekkspillseminar og - konferanse i Ås

     
© fo2:2ne

Det årlige samspillseminaret på Sør-Østlandet ble for 2018 ble arrangert av Ås Trekkspillorkester og Stian Norgård Aase på Nordbytun ungdomsskole på Vinterbro 19.-21. oktober. I løpet av denne helgen ble det også arrangert trekkspillkonferanse åpent for all interesserte med flere konserter, masterclass og workshop samt presentasjon av nye noter m.m.

Bildereportasje

 

Bildet t.v.: Fra konserten med «Almir og puffene» (Almir Meskovic) - lydeksempel

 

 

 

 

Dragspelsexpo - Musik på dragspel, November 2018

Hej alla dragspelsvänner!

Novemberprogrammet från Exporadion finns nu publicerat!

I Exporadions novemberprogram får vi lyssna till ett inslag från lägerskolan i Ransäter, vidare presenterar programledaren Jan Olsson några skivor med bl.a. Ottar Johansen, Tunnbybälgarna, Herr Fåkress musikanter, Britt Boström m.fl. Vi får även höra en unik inspelning på Hammarforsens brus som Folke Lindqvist berättade om i förra programmet. Välkommen att lyssna!

Programmet presenteras i samverkan med Peters Dragspelsservice, NyGammalt i Norden och Raggie special Ragnar Sundquist museum i Torsby. 

Vinnare av abonnemanget på tidningen NyGammalt i Norden blev i novemberprogrammet Karl-Ingvar Andersson i Sölvesborg. Flera lyssnare kan vara med i utlottningen, skicka ett mail med namn och adress till dragspelsexpo@gmail.com

Exporadion hittar du på www.dragspelsexpo.com under fliken "Lyssningsarkiv Exporadion".

Programmet finns även på Dragspelsexpos facebooksida samt på youtube där lämpligt sökord är "exporadion november 2018".

Vänliga Hälsningar

Ransäters Dragspelsexpo
Thorbjörn Svensson, Expogruppen.

Dragspelsexpos Facebooksida.


Alla WEBradioprogram som producerats finns tillgängliga på hemsidan - www.dragspelsexpo.com

 

 

 

 

Klezmernatt

     
© fo2:2re

I forbindelse med Jødiske kulturdager, ble det arrangert klezmernatt på Cosmopolite i Oslo lørdag 1. september. I år kunne de skilte med bandene «Karsten Troyke & Quartet Scho» og «Kolsimcha – The World Quintet» - to ganske så ulike pionérband med forskjellige uttrykk, men av ypperste profesjonelle kvalitet.

 

Konsertomtale

Bildet t.v.: Karsten Troyke & Quartet Scho

 

 

 

 

Skjærgårdstreffen 2018

     
© fo2:2ne

Først av alt for de som lurer – «Ja, det blir Skjærgårdstreff 2019»!

 

Hove leir på Tromøya utenfor Arendal har nok av plass, og det må jo kunne sies å være et populært treff ettersom det i år var over 400 enheter på campingplassen.

Jørn Hellevik tar over fra 2019 etter Hauglis orkester som har hatt arrangøransvaret i 25 år. Han er klar over at han «kommer til dekket bord», og gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

Bildereportasje

Bildet t.v.: Østaljom

 

 

 

 

Annonse
   

 

 

 

 

NM på trekkspill 2018

     
© fo2:r2

Gratulerer til SYVERS orkester! Gull i klasse G2 - Gammeldans grupper under NM på trekkspill 2018 på Storefjell. I tillegg vant de Superfinalen i gammeldans og fikk med seg vandrepokalen hjem. Vel fortjent!

'Syvers orkester' består av Syver Olstad (trekkspill), Tonje Lien Barkenæs (fele), Stein Magne Eggen (trekkspill), Svein Ove Brun (gitar) og Geir Marius Thorud (kontrabass) - og i tillegg ser man at Tonje muligens har et nytt tilskudd klart til orkesteret om noen år ;-)

Bildereportasje

 

 

 

 

Dobbelkonsert -

Nürnberger Akkordeonorchester og Oslo Trekkspillklubb

     
© fo2:2re

Det er langtfra dagligdags at det kommer et tysk trekkspillorkester på besøk til Norge. Tirsdag morgen 29. mai ankom Nürnberger Akkordeonorchester (NAO) Oslo i egen buss med Kiel-fergen  for å spille konsert i Stovner kirke, og ikke nok med det – Oslo trekkspillklubb (OTK) skulle også ha egen avdeling i samme konsert på samme sted! 

 

Konsertomtale

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildet t.v.: Nürnberger Akkordeonorchester - deler av venstre fløyen

 

 

 

 

Storefjelltreffen 2018

     
© fo2:2ne

Da er et nytt Storefjelltreff historie, 2018-årgangen ble nok en gang et nytt ytterst vellykket arrangement i rekken, med konkurranser, kurs, dans, buskspill og sosialt samvær i det flotte miljøet vi er en del av.

Orkesteret ‘Dølalæte’ (bildet t.v.) gikk av med seieren i orkesterklassen. De vant også denne klassen i 2016. Gratulerer med tittelen "Storefjellmestre 2018"!

Bildereportasje

 

 

 

 

 

Tusen takk!!!

     
 

Dette var veldig overraskende, men vi er veldig glade for å bli satt pris på og at nettsidene våre blir brukt av alle som er interessert i trekkspill. Det gir oss inspirasjon til å fortsette :-)

 

Storefjellprisen

 

 

 

 

 

Vidar Sandbeck - mer enn morsom...

     
© fo2:2re

Ja, for han var så – han som var så mye på radioen før – han som vi først og fremst forbinder med ‘Pengegaloppen’. Dette er historien om slik det var før Norge fikk oljepenger – historien om å vokse opp i fattig-Norge...

 

I anledning av at Vidar Sandbeck i år ville fylt 100 år den 21. juli, har duoen ‘Den Gode Melodi’  laget en hyllest til jubilanten og vi fikk anledning til å overvære en av de siste konsertene på Østlandet torsdag 19.04.2018 i Ski bibliotek.

 

Konsertomtale

 

Bildet t.v. 'Den Gode Melodi' - Leif Blix og Lars Nygaard med innlånt bassist, Stig Adolfsen

 

 

 

 

Trekkspill! på Norges Musikkhøgskole

     
© fo2:2re

Trekkspillstudentene på  Norges Musikkhøgskole (NMH) presenterte 18. mars 2018 musikk innenfor ulike sjangere som klassisk, samtidsmusikk, folkemusikk, tango, jazz og Balkanmusikk - alt spilt på instrumenter med belg på midten.

 

 

 

Konsertomtale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildet t.v. Sondre Albrigtsen

 

 

 

 

Mare Nostrum Trio

     
© fo2:2re

Det har faktisk gått 10 år siden ‘Mare Nostrum’ gjestet Norge i forbindelse med Oslo Jazzfestival. Konserten de holdt den gang i Jacobs kirke var da som duo, les mer her, men lørdag 10. mars 2018 fikk vi høre trioen samlet på Cosmopolite Scene, Oslo som består av Richard Galliano (trekkspill, accordina), Jan Lundgren (piano) og Paolo Fresu (trompet).  Det er ikke ofte Galliano besøker Norge, men i 2016 avholdt han solokonsert i Asker kulturhus i forbindelse med NM på trekkspill, slik at Norges trekkspillere var kanskje ikke like ‘sulteforet’ nå som den gang.

 

 

 

Konsertomtale

 

 

 

Bildet t.v. Richard Galliano

 

 

 

 

Trekkspill! - Fra 'raklespell' til konsertinstrument

     
© fo2:2re

En vinterkveld midt i februar inviterte durspillgruppa «Styggen på låven» fra Ski til konsertforedrag på Follo museum i Drøbak. De hadde også fått med seg trekkspillnestor og tidligere professor på Norges Musikkhøgskole, Jon Faukstad.

 

Bjørn Aasheim skriver for tiden bok om trekkspillets historie – fra ‘raklespell’ til fullverdig konsertinstrument.

 

Aasheims påstand om at man enten er 100% for eller 200% mot trekkspill har muligens noe for seg – uansett var kveldens publikum 100% fornøyd, og det er alltid et godt tegn når man må bære inn flere stoler...

 

Bildereportasje

 

 

 

 

Orquesta Carlos Quilici

     
© fo2:2ne

Det er langt fra dagligdags at et ekte argentinsk tango-orkester gjester Oslo. Tirsdag 6. februar 2018 kunne man oppleve Carlos Quilici med sitt orkester på utestedet Kavakava i Pilestredet i Oslo.

 

Det ble mye egenkomponert stoff av Quilici i ny-tango Piazzolla-stil, men også tradisjonelle klassiske tangoer. Vi gleder oss til å høre orkesteret igjen ved en senere anledning.

 

Konsertomtale

 

 

 

 

 

 

 

 

Savalen - trekkspillweekend

     
© fo2:2ne

Første helg etter nyttår var det treff på Storefjell Resort Hotel og helgen deretter ble det 42. Fagernestreffet avviklet. Treffet på Savalen Fjellhotell & Spa 19.-21. januar var dermed allerede det tredje hotell-trefftrekkspillevenementet i 2018.

 

 

Bildereportasje

 

 

 

 

 

Bildet t.v.: 'Granberg-Dyrud-Ingebretsen'

 

 

 

 

Roy Hansen (1939-2017)

     
© fo2:2re

Roy Hansen gikk bort julaften 2017.

 

Roy Hansen startet musikerkarrieren som 13-åring. Han var også en ivrig danser, som opplevde stor suksess som en del av danseparet Käthe og Roy. Sitt første orkester, Cocktail Capers, startet han alt i 1954. Roy Hansen var en dyktig trekkspiller, og vant blant annet jazz-klassen under Landsfestivalen i 1976. I senere år spesialiserte Hansen seg på swing-musikk for et voksent publikum, og spilte mye til dans og underholdning, blant annet som trio med Tollefsen og Mørk.

Les mer fra Rockipedia her

 

For de som husker Roy har NRK lagt ut noen musikalske minner det kan være artig å se igjen.

 

Det svinger i studio - Roy Hansens kvintett - 26.04.1980

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildet t.v.: Roy Hansen (1977) - Foto: © Tore-Arnfinn Ødegård

 

 

 

 

"Gammeldans med de beste" - Storefjell

     
© fo2:2ne

Årets første gammeldansweekend på Storefjell Resort Hotel ble avviklet allerede første helgen ut i det nye året.

 

I år var det annonsert med «Gammeldans med de beste», og da var det ingen ringere enn de tidligere Storefjell-mestrene «Jutullaget» (bilde t.v.) og «Syvers orkester» som stod på plakaten. I tillegg tok «P. A. Røstads orkester» slik som tidligere år, sin del av dansespillingen.

 

 

Bildereportasje

 

 

 

Moss Spellemannskompani - 25 år!

     
© fo2:2ne

Lørdag 4. november 2017 inviterte Moss Spellemannskompani (MSK) til storslagen feiring av sitt 25 års jubileum med konsert, cafémusikk, dans, fest og sist men ikke minst – plateslipp – i Østfoldkirken i Moss.

 

Ildsjelene og ekteparet Heidi og Otto Kiss, som begge er lærere i kulturskolen, startet opp Moss og Omegn Trekkspillring for 25 år siden med 7 stk. I dag eksisterer det tre orkestre – rekruttorkester, junior- og seniororkester. Heidi og Otto jobber stadig aktivt med rekruttering, og det har gitt stor trivsel på tvers av generasjoner.

 

Bildereportasje

 

 

 

 

 

TrysilTreff 2017

     
© fo2:2ne

Trysiltreff nr. 33 er alt historie og ble avviklet på Radisson Blu Resort Trysil, samme sted som i 2014 og 2015.  Treffet startet opp som sedvanlig med ‘Takk for sist’-kveld på torsdagen der de aller ivrigste allerede var på plass og kunne buskspille/jamme i puben ‘Sagbruket’.

 

Bildereportasje

 

 

 

 

 

Bildet t.v.: Hallingladden

 

 

 

World of Accordions Museum - "En verden av trekkspill"

 

© fo2:2ne

Hvor finner man den? Svar: I tettstedet Superior som ligger helt opp mot den canadiske grensen i delstaten Wisconsin, USA – altså i det norske distriktet hvor mange av utvandrerne slo seg ned på slutten av 1800-tallet. Egentlig var vi i Minneapolis for å høre på irsk musikk med torader, og cajun/tex-mex med enrader i ulike konstellasjoner, men etter en forrykende kveld på Nye’s Polka Lounge, se bildereportasje, var vårt vertskap overbevist om at vi ”måtte tas med” til ”World of Accordions Museum”.

 

Bildereportasje

 

   English version

 

 


 

Sidene er under kontinuerlig oppdatering - så merk siden som favoritt og se innom oss jevnlig!      

Vi tar også gjerne i mot tips om arrangementer som kommer eller har vært,  referater, nyheter og annet stoff som er relatert til trekkspill og utøvere!

Vi ønsker å legge opp til en informasjonstjeneste som kan samle trådene, så hvis hver enkelt bidrar med sitt stoff, kan vi virkelig få til et knutepunkt som gir oss alle muligheten til å følge med på hva som skjer på trekkspillfronten.    

Slik kan vi sammen opprettholde og spre interessen for instrumentet, musikken og miljøet! 

 

 

Send din informasjon til  belgmester@trekkspill.no  i dag! 

 

 


- er tiden inne for nytt trekkspill ?


Treffteller