forhandler av høykvalitetstrekkspill

 

          Klikk på bildelogoene for å komme direkte til fabrikkenes egne hjemmesider.                    

 

      

              


Her finner du nytt i trekkspill-Norge :


 

Salgsutstilling - Storefjelltreffen 2017

     
© fo2:2re

vil være til stede på Storefjelltreffen med stor salgsutstilling av trekkspill.

 

Benytt anledningen til å besøke vår stand på Storefjell Hotell, og til å prøvespille flere ulike merker og modeller.

 

Storefjell hotell

Golsfjellet

 

27. april - 30. april 2017

 

 

 

 

 

Trekkspill! på Norges Musikkhøgskole

     
© fo2:2re

Trekkspillstudentene på  Norges Musikkhøgskole (NMH) presenterte nok en gang 7.mars 2017, musikk innenfor ulike sjangere som klassisk, samtidsmusikk, folkemusikk, tango, jazz og Balkanmusikk - alt spilt på instrumenter med belg på midten - også i samspill med andre instrumenter.

Bilde t.v.: Bjørn-Petter Tøsse (trekkspill), Gabriel Øien Carstensen (perkusjon), Daniel Delchev (gitar) og Simen Wie (bass).

 

Konsertomtale

 

 

 

 

Annonse
  Storefjelltreffen 27 - 30. april 2017 - 10 års jubileum!
 

Kurs, konkurranser, buskspillpub og mye annet moro!

Dansespilling fra flere scener m/ bla. P.A. Røstads orkester.

I forbindelse med jubileet lokkes det med ekstra store premier i Orkesterklassen:

20.000 kroner for førstepremie, 12.000 kroner for andrepremie, 8.000 kroner for tredjepremie, 6.000 kroner for fjerdepremie og 4.000 kroner for femtepremie.

 

Salgsutstilling av trekkspillutstilling! - Gode muligheter for "buskspilling"!

 

Informasjon på telefon 32 07 80 00. Hilsen Tørstad & Albrigtsens Gammeldansorkester og familien Nibstad

 

 For mer info se www.storefjelltreffen.no

 

 

 

 

"Musikk i mørketiden"

     
© fo2:2re

Det var en tydelig rørt ordfører i Ås kommune, Ola Nordal, som hadde problemer med å finne ord. Han takket musikerne etter konserten og holdt en varm appell for bevaring av Bjørnebekk asylmottak som er besluttet nedlagt fra 1. juni. Da er skjebnen til 163 mennesker i uvisshet.

 

«Musikk i mørketiden» er et prosjekt der musikere gir minikonsert for å lyse litt opp i mørketiden for barnefamilier og andre på flyktningemottak.

Proffmusikere var også med på å farge konserten. Stian Carstensen (trekkspill), Atle Sponberg (fiolin) og Jarle Vespestad (trommer) hadde både sine soloavdelinger og samspill med koret. Ås trekkspillorkester under ledelse av Stian Norgård Aase deltok også i samspillet.

Konsertomtale

 

 

 

 

Dragspelsexpo - Musik på dragspel, mars 2017

Hej alla dragspelsvänner!

Marsprogrammet från Exporadion finns nu publicerat!

Välkommen till Exporadions marsprogram. I det här programmet ska vi tillgodose fyra st. melodiönskningar som lyssnare har beställt, bl.a. en ovanlig inspelning på Novelty accordion. Peter Forsell och Göran Persson spelar Vals på Fröjdholmen. Det blir även norska inslag så som Odd Arne Halaas, Ørskog trekkspillorkester under ledning av Håvard Svendsrud, Høyt & Lavt. Vi får besök i studion av Jeanette Dahlgren och Leif ”Pepparn” Pettersson uppmärksammas m.m.

I varje program under 2017 lottar vi ut ett helårsabonnemang på tidningen NyGammalt i Norden. Mars månads vinnare är Yngve Olsson, Umeå.

Programmet görs i samverkan med NyGammalt i Norden och Peters Dragspelsservice.

Passa på att vara med i utlottningen av dragspelstidningen NyGammalt i Norden. En vinnare dras i varje program. Ett helårsabonnemang (5 nummer). Skicka ett mail med namn och fullständig postadress till dragspelsexpo@gmail.com för att vara med i dragningen.

Exporadion hittar du på www.dragspelsexpo.com under fliken "Lyssningsarkiv Exporadion".

Programmet finns även på Dragspelsexpos facebooksida samt på youtube där lämpligt sökord är "exporadion mars 2017"

Vänliga Hälsningar

Ransäters Dragspelsexpo
Thorbjörn Svensson, Expogruppen.

Dragspelsexpos Facebooksida.


Alla WEBradioprogram som producerats finns tillgängliga på hemsidan - www.dragspelsexpo.com

 

 

 

 

Mathias videre i Norske Talenter!

     
 

Gratulerer så mye med  "Gullknappen"!

Programleder Solveig Kloppen snublet foran dommerbordet idet hun skulle løpe fram og trykke på gullknappen. "Akkurat slik ønsker jeg at mannen min skal spille" kunne hun fortelle seerne. "Jeg kjøpte trekkspill til ham for noen år siden."

De fire dommerne og publikum ga Mathias Rugsveen (13) stående applaus etter at han hadde fremført sin jazzvals som sistemann ut i de innledende runder av TV2s program denne sesongen av "Norske Talenter". "Du har bra musikalsk forståelse i tillegg til god teknikk" var blant tilbakemeldingene fra dommerpanelet. "Du er videre i Norske talenter" utbrøt Mia Gundersen! Han går da direkte videre til de direktesendte semifinalene.

STEM

på Mathias i semifinalen

Fredag 21. april 2017

© Foto: Arild Rugsveen

 

 

 

 

Trekkspillweekend på Savalen

     
© fo2:2ne

Det er ikke bare om sommeren det foregår trekkspilltreff og festivaler. Første helg etter nyttår var det treff på Storefjell Resort og helgen deretter ble det 41. Fagernestreffet avviklet. Treffet på Savalen Fjellhotell & Spa 20.-22. januar var dermed allerede det tredje hotelltrefftrekkspillevenementet i 2017.

 

Bildereportasje

 

 

 

Bildet t.v.: Tynset Torader'n-52

 

 

 

 

Dragspelsexpo - Musik på dragspel, februar 2017

Hej alla dragspelsvänner!

Februariprogrammet från Exporadion finns nu publicerat!

Februariprogrammet är en livesändning från 20-årsjubilerande dragspelsklubben Trolldraget i Trollhättan. Exporadions Jan Olsson har besökt den trevliga vinterstämman som anordnas där varje år. Vi får lyssna till ett urval artister som framträdde under den långa eftermiddagsunderhållningen, bl.a. kan nämnas Jeanette Dahlgren och Mikael Hultman, Tord Sölvesson, Johnny Sandelin, Bröderna Trück, Stefan Wänerklang med elever, Leffe Jonsson och Eva Elfberg m.fl.

Programmet görs i samverkan med NyGammalt i Norden och Peters Dragspelsservice.

Passa på att vara med i utlottningen av dragspelstidningen NyGammalt i Norden. En vinnare dras i varje program under hela 2017. Ett helårsabonnemang (5 nummer). Skicka ett mail med namn och fullständig postadress till dragspelsexpo@gmail.com för att vara med i dragningen.

Exporadion hittar du på www.dragspelsexpo.com under fliken "Lyssningsarkiv Exporadion".

Programmet finns även på Dragspelsexpos facebooksida samt på youtube där lämpligt sökord är "exporadion"

Vänliga Hälsningar

Ransäters Dragspelsexpo
Thorbjörn Svensson, Expogruppen.

Dragspelsexpos Facebooksida.


Alla WEBradioprogram som producerats finns tillgängliga på hemsidan - www.dragspelsexpo.com

 

 

 

 

Trekkspill- og gammeldansweekend på Storefjell

     
© fo2:2ne

Det nye året 2017 hadde ikke rukket å bli mer enn knapt en uke gammelt før det var klart for årets første trekkspill- og gammeldansweekend på Storefjell.

P. A. Røstads orkester var invitert slik som tidligere år til å ta sin del av dansespillingen. De var trolig de lengstfarende med borti 60 mil for å komme seg til fjells. I andre sett dukket en overraskelse opp på scenen – de hadde fått med seg ingen ringere enn selveste Asmund Bjørken (bildet t.v.) fra Verdal på trekkspill.  Det må sies å være litt av en bragd i en alder av 83 år å entre scenen rundt midnattstider etter en transportetappe på 10 timer!

Bildereportasje

 

Fagernestreffet 2017

     
© Foto: Per Knive

Det 41. Fagernestreffet ble avviklet 13.-15. januar.

I 1977 fant det første Fagernestreffet sted. Initiativtaker til det første treffet var Arvid Skogheim fra Skogheim-reiser fra Vestre Slidre i Valdres. Han syntes det var synd at ingen trekkspillaktiviteter fant sted på vinterstid og fant ut at januar var en fin måned. Derfor inngikk han en avtale med Fagernes hotell, hvor arrangementet har funnet sted siden.

Per Knive har sendt oss materiale til Bildereportasje

Bildet t.v.: Aurdal trekkspillklubb

 

 

 

 

"Tett på" - Ingunn Stræte Lie og Jo Asgeir Lie

     
© fo2:2ne

Andre søndag i advent var det ektefellene Ingunn Stræte Lie og Jo Asgeir Lie sin tur i Riksscenens «Tett på»-serie. De har begge trekkspill som hovedinstrument, og hadde tatt turen til Oslo fra Ål i Hallingdal hvor de er bosatt. I tillegg til å dele hus, hjem og barn virker de også sammen som musikere når de har anledning, da de begge også er selvstendige, meget dyktige yrkesmusikere

Etter en drøy times konsert, entret konferansier Ola E. Bøe scenen for en prat med Ingunn og Jo Asgeir om løst og fast med historie fra trekkspill- og folkemusikkmiljøet og deres opplevelser, virke og hverdag som musikere.

Konsertomtale

 

 

 

 

Annonse
   

 

 

 

 

TrysilTreff 2016

     
© fo2:2ne

Trysiltreffet har hatt ulike lokale tilholdssteder opp gjennom årene, og i år ble det Trysiltreff til fjells. I utgangspunktet var planen å benytte Radisson Blu Resort som også var arenaen for 2015-treffet, men grunnet oppussing ble plan B å gjennomføre på Park Inn Trysil Mountain Resort som ligger i Fageråsen på nordsiden av Trysilfjellet

Hotellet hadde to saler som egnet seg ypperlig til dans og spill – Storsalen og Veslesalen.

Bildereportasje

Bildet t.v.: Gladgjengen "Hallingladden"

 

 

 

Drøbak trekkspillklubb 40 år!

     
© fo2:2re

Trekkspillklubbene i Norge begynner å «dra på årene», og Drøbak Trekkspillklubb fylte 7. januar 2016 40 år. Det er dog ennå en stund til de når igjen Norges eldste som er Oslo Trekkspillklubb. De hadde 70 års-jubileum i 2015. Feiringen til Drøbak TK fant sted søndag 18. september 2016 i et splitter nytt kulturhus i Frogn – Smia – som åpnet uka før.

Ingen ringere enn Gunnar GP Pedersen var innleid som konferansier.

 

Konsertomtale

 

 

 

 

 

"Bellows & Pipes" på tur! - Sundeqvist og Dahlén

     
© fo2:2re

Karlstads Domkyrka har i sommer kunnet by på konserter med temaet «orgel og et annet instrument». Konserten denne onsdagskvelden var den siste i denne rekken, og tiden var da kommet til orgel og trekkspill. Den store høyden under takhvelvingen i midten var en utfordring for kveldens musikere – Jörgen Sundeqvist (trekkspill) og Håkan Dahlén (orgel). De to er ikke ukjente for hverandre og har konsertert mye sammen tidligere. De har sågar også spilt inn CDene «Bellows & Pipes» og «French Dialogue». Begge har lang musikalsk fartstid og det stilles alltid høye forventninger til konsertene disse herrene presenterer.

 

Konsertomtale

 

 

 

 

"Fra Prøysen til Piaf" - plateslipp og minikonsert

     
© fo2:2re

Ellen Omdal Milsom og Bente Midtsveen har underholdt på diverse kulturarenaer på Østlandet siden de startet som duo for rundt fem år siden – Ellen på vokal og Bente på musettetrekkspill. Repertoaret har vært musikk fra ulike sjangre, men i anledning 100-års dagen til Alf Prøysen (1914-1970) i 2014 og Edith Piaf (1915-1963) i 2015 ønsket de å presentere repertoar fra deres sangskatter i en plateproduksjon. Resultatet ble CDen «Fra Prøysen til Piaf» som ble sluppet i juni.

 

Se live streaming fra plateslippet her på Facebook

 

 

Omtale

 

 

 

 

 

Dragspelsmagi -  Kallis Bengtsson

     
© fo2:2re

Søndag 24. juli 2016 var det en fin sommerkveld på Østlandet og dermed en utflukt til Värmland i Sverige for å høre «Dragspelsmagi» hørtes hyggelig ut.

 

Kallis Bengtsson har også i år satt opp en kirkekonsertturné slik han har gjort mange tidligere år. I 2014 gjennomførte han en jubileumsturné i Sverige – «10 år med Dragspelsmagi

 

 

Konsertomtale

 

 

 

 

NM på trekkspill 2016

     
© fo2:r2

Årets NM på trekkspill i regi av Norske Trekkspilleres Landsforbund (NTL) ble avviklet nok en gang i Asker Kulturhus 30. juni – 2. juli. Lars Arnevig m/ venner påtok seg å være NM-arrangører i 2013. Lars har tydeligvis fortsatt venner som kunne tenke seg å gjenta dette. Asker Belg & Swing stilte opp i år også, og det er ikke få dugnadstimer som er lagt ned av disse m. fl. for å få kabalen til å gå opp.

Lørdag kveld var det Superfinale i gammeldans av meget høy kvalitet med de tre beste. Det var til slutt Malm Trekkspillklubb (bildet t.v.) som stakk av med vandrepokalen og kr 7.500. Gratulerer!

Bildereportasje

 

 

 

 

Galliano "in concert" og masterclass

     
© fo2:r2

 

Richard Galliano- én mann, étt trekkspill - fylte alene den store scenen og hele det tilstedeværende publikum i Asker kulturhus, fredag 1. juli 2016, med sin musikk og varme og sjarmerende personlighet.


Som ekte franskmann er engelsk ikke hans sterke side - - men musikk er jo et universelt språk, så ord var egentlig totalt unødvendig - det var bare å lene seg tilbake og nyte en fantastisk konsert....

 

 

 

Bildereportasje

 

 

 

 

Fikk du ikke deltatt på årets Storefjelltreff?

 

Da har du muligheten til å ta en kikk her på YouTube.

TV Øst var tilstede og har produsert to programmer. Programmene kan også ses på kanal TV Øst som er lokal-TV tilbud for Hedmark, Oppland, Buskerud og Oslo.

 

Storefjelltreffen 2016 - del 1

Storefjelltreffen 2016 - del 2

 

 

 

 

 

Storefjelltreffen 2016

     
© fo2:2ne

Storefjelltreffen 2016 ble avviklet 28. april – 2. mai. Arrangørene, Tørstad & Albrigtsens Gammeldansorkester, har fått god rutine hva gjelder å ha mange baller i luften. Storefjell hotell og dets personale hjelper dog godt til med å tilby et velegnet hotell til en slik seanse.

Hotellet var som vanlig smekkfullt, og det var godt med påmeldte til alle konkurransene. Denne gangen var det orkesteret «Dølalæte» (bildet t.v.) som kunne reise hjem som Storefjellmestere og kr 10.000 i 1. premie.

TV Øst var tilstede under hele Storefjelltreffen og ble observert til stadighet med mikrofoner og kamera for å kunne produsere og presentere et trekkspillprogram med bredde. Vi gleder oss til å se resultatet.

Bildereportasje

 

 

 

 

Trekkspill! på Norges Musikkhøgskole

     
© fo2:2re

Trekkspillstudentene på  Norges Musikkhøgskole (NMH), dvs. de som spiller på et instrument med belg på midten, inviterte igjen til konsert tirsdag 12. april 2016 i Levinsalen som en del av «Tirsdagsserien». Dette er studenter av Erik Bergene og Frode Haltli som begge underviser ved NMH. Det ble et variert program som spente fra folkemusikk og improvisasjon, via barokkmusikk til originalskrevet samtidsmusikk for trekkspill. Spennvidden viser tydelig at trekkspill er et «tøyelig begrep» slik Erik Bergene uttrykte det ved introduksjon av konserten. Intensjonen er å ha slike konserter en gang i halvåret.

Konsertomtale

 

 

 

 

 

 

 

PIF 2015 - Premio Internazionale della Fisarmonica

"Città di Castelfidardo"

     
© fo2:2re

Hva er mer naturlig enn å ha en internasjonal trekkspillkonkurranse i byen som kan regnes for trekkspillets Mekka - Castelfidardo? Her oser det av trekkspillhistorie og flertallet av dagens trekkspillprodusenter holder fortsatt til her. Konkurransen ble i år arrangert for 40. gang – 17.-20. september 2015.

Norge hadde i år med fire deltakere: Mathias Rugsveen (klasse A Klassisk solo opp til 12 år), Einar Thokle Hovden og Maren Sofie Nyland Johansen (klasse C Klassisk solo opp til 18 år) samt at Einar deltok sammen med Amund S. Bunkholt i klasse E (Kammermusikk for kun trekkspill). Alle fire gjorde en fin innsats, men det var kun Mathias (bildet t.v.) som ble honorert med en ”pallplass” d.v.s. nr. 2 i klasse A. Vi gratulerer! Konkurransen er knallhard og her skal man ligge virkelig i toppsjiktet på verdensbasis for å hevde seg.

Bildereportasje

 

 

 

 

World of Accordions Museum - "En verden av trekkspill"

 

© fo2:2ne

Hvor finner man den? Svar: I tettstedet Superior som ligger helt opp mot den canadiske grensen i delstaten Wisconsin, USA – altså i det norske distriktet hvor mange av utvandrerne slo seg ned på slutten av 1800-tallet. Egentlig var vi i Minneapolis for å høre på irsk musikk med torader, og cajun/tex-mex med enrader i ulike konstellasjoner, men etter en forrykende kveld på Nye’s Polka Lounge, se bildereportasje, var vårt vertskap overbevist om at vi ”måtte tas med” til ”World of Accordions Museum”.

 

Bildereportasje

 

   English version

 

 


 

Sidene er under kontinuerlig oppdatering - så merk siden som favoritt og se innom oss jevnlig!      

Vi tar også gjerne i mot tips om arrangementer som kommer eller har vært,  referater, nyheter og annet stoff som er relatert til trekkspill og utøvere!

Vi ønsker å legge opp til en informasjonstjeneste som kan samle trådene, så hvis hver enkelt bidrar med sitt stoff, kan vi virkelig få til et knutepunkt som gir oss alle muligheten til å følge med på hva som skjer på trekkspillfronten.    

Slik kan vi sammen opprettholde og spre interessen for instrumentet, musikken og miljøet! 

 

 

Send din informasjon til  belgmester@trekkspill.no  i dag! 

 

 


- er tiden inne for nytt trekkspill ?


Treffteller