forhandler av høykvalitetstrekkspill

 

          Klikk på bildelogoene for å komme direkte til fabrikkenes egne hjemmesider.                    

 

      

              


Her finner du nytt i trekkspill-Norge :


 

Etablert 07.07.2000

     
© fo2:2ne

Da har vi jammen holdt på med trekkspillsalg i 20 år !

2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS - stiftet 07.07.2000.

 

Klar for 20 år til!!!

 

 

 

 

Hønefoss Trekkspillmuseum

 

     
© fo2:2ne

Vi har ofte snakket om å få tatt en tur på Hønefoss Trekkspillmuseum som nå er lokalisert på Ringerikes Museum like ved Norderhov kirke.

Hønefoss Trekkspillmuseum har mye interessant å vise frem. De håper å få innvilget mere plass i fremtiden, og det ligger godt an til det ettersom trekkspillmuseet har den mest besøkte utstillingen på hele museet.

Utstillingen er inndelt i tidsepoker og starter med perioden før 1900.

 

Bildereportasje

 

 

 

 

 

Dragspelsexpo - Musik på dragspel, Juli 2020

Hej alla dragspelsvänner!

Juliprogrammet från Exporadion finns nu publicerat!

Välkommen att lyssna till Exporadions juliprogram! Nu är vi mitt i sommaren och från Exporadion ljuder musik med bl.a. Annika Andersson, Stig-Arne Söderman, Erik Frank, Nya Svänggänget, Lars-Håkans, Bälgtrökken, Thor Gilhus, Manne Hägglund.

Programmet presenteras i samverkan med Peters Dragspelsservice, NyGammalt i Norden, Jularbomuséet Rasten i Morkarla och Raggie special Ragnar Sundquist museum i Torsby.

Var med i utlottningen av ett årsabonnemang på tidningen NyGammalt i Norden, skriv namn och postadress till dragspelsexpo@gmail.com

Den här gången är det Kalle Lund i Mariehamn på Åland som erhåller ett abonnemang på tidningen NyGammalt i Norden.

Exporadion hittar du på www.dragspelsexpo.com under fliken "Lyssningsarkiv Exporadion".

Programmet finns även på Dragspelsexpos facebooksida samt på youtube där lämpligt sökord är "exporadion juli 2020".

Vänliga Hälsningar

Ransäters Dragspelsexpo
Thorbjörn Svensson, Expogruppen.

Dragspelsexpos Facebooksida.


Alla WEBradioprogram som producerats finns tillgängliga på hemsidan - www.dragspelsexpo.com

 

 

 

 

Annonse

 

Trenger ditt trekkspill ettersyn?

 

Eilev Øverbø

tar i mot ditt trekkspill for

stemming og reparasjon.

 

EILEV ØVERBØ,

Sørliv. 53B, 1482 NITTEDAL

Org.nr. NO 912 352 234

 

Eilev Øverbø er utdannet fra Norges Musikkhøgskole som musiker, og er for tiden aktiv i gruppen "Dølalæte". Han har nå startet opp som trekkspill-reparatør og -stemmer. Eilev er bosatt i Nittedal

Ta kontakt på e-post eilevoverbo@gmail.com eller på mob.tlf. 418 45 074

 

 

 

 

Savalen - trekkspillweekend

     
© fo2:2ne

Trekkspillweekend på Savalen Fjellhotell & Spa er godt innarbeidet og har blitt en tradisjon for mange. Slik var det også i år, 16.-20. januar 2020, med fullbooket hotell.

Bildereportasje

 

 

Bildet t.v.: Nord Østerdal Spellmannslag

 

 

Annonse
   

 

 

UMM - Ungdommens Musikkmesterskap 2019-2020

 

     
© Lena Rist-Larsen

Ungdommens Musikkmesterskap er et mesterskap i klassisk musikk for alle under 26 år.  Et av UMMs visjoner er å stimulere unge musikere til å utvikle sitt talent.

Regionalt mesterskap for Oslo/Sandvika ble arrangert 16.-17. november 2019, som var et av ni steder i landet. Det opereres med 4 aldersklasser for soloutøvere. Deltakerne må kvalifisere seg med en viss poengsum for å gå videre til det nasjonale mesterskapet. UMMs nasjonale mesterskap 2019-2020 foregikk 16.-19. januar 2020 på NMH (Norges Musikkhøgskole). I 'Åpen klasse' var det med hele fem meget dyktige unge på trekkspill:

     

I klasse 2 stilte Tarik Mesic og Oskar Svendsrud. I klasse 3 stilte Anna Ouff Grøthe, Ragnhild Nomeland Willoch og Mathias Rugsveen.

 

Tarik og Anna gikk begge videre til prisvinnerkonserten på søndag. Åtte solister og 2 ensembler ble tildelt hver sin inspirasjonspris pålydende  kr 2.500.  En av solistene var Anna Ouff Grøthe fra Lier.

 

Tarik Mesic ble kåret til årets talent i klasse 2 og vant hele kr 20.000! Gratulerer til både utøver og hans lærer Brith Laila Ouff!

 

Omtale

 

Bildet © Lena Rist-Larsen: F.v. nederst - Mathias Rugsveen, Oskar Svendsrud

F.v. øverst - Anna Ouff Grøthe, Tarik Mesic, Ragnhild Nomeland Willoch

 

 

 

"Nygaard i 100" - jubileumshelg

Oddvar Nygaard (1919-1985)

 

     
© fo2:2ne

Det tar alltid tid å 'lande' etter at man har opplevd noe storveis, og det ble en særdeles minnerik opplevelse å få overvære arrangementet "Nygaard i 100" - jubileumsfeiring av trekkspilleren og komponisten Oddvar Nygaards 100-årsdag (født 23.07.1919).

Bildereportasje

Mønstringskonsert

Jubileumskonsert

Spelmannsgudstjeneste

 

 

Bildet t.v.: Nygaards familieorkester

     

 

 

 

 

NM på trekkspill og torader 2019

 

     
© fo2:2ne

Nok et vellykket NM på trekkspill og torader ble avviklet på Storefjell Resort Hotell siste helgen i juni. Det ble kåret mange verdige vinnere i ulike klasser. Malm Trekkspillklubb (bildet t.v.) vant Superfinalen i gammeldans og sitt andre napp i vandrepokalen.

 

Bildereportasje

 

 

     

 

 

 

Duoende

 

     
© fo2:2re

Det Italienske Kulturinstitutt i Oslo inviterer stadig til kulturelle kvelder i sine hyggelige lokaler noen kvartaler bak Slottet, det være seg forfattermøter eller musikalske innslag med f.eks. piano, fiolin og fløyte.

Mandag 1. april 2019 var det klassisk piano og torader med 'Duoende' fra Italia som stod på programmet, og det var slett ingen aprilspøk.

Duoen består av Giulia Grassi på klassisk piano og Francesco Berrafato på torader, og ble grunnlagt i 2016

Konsertomtale

     

 

 

 

 

Vårfestivalen 2019

 

     
© fo2:2ne

Onsdag 24. april inviterte Kulturskolen i Ås og Ås trekkspillorkester til Vårfestival i Vitenparken i universitetsområdet på Campus Ås.

 

En 'smakebit' fra konserten med Ås akkordeonkvintett kan høres her

 

Bildet t.v.: Ås trekkspillorkester med gjester fra Moss, Asker, Lier og Russland

 

Konsertomtale

     

 

 

 

 

 

Tangoaften

Corazón tangoorkester og duoen 'Julie & Andreas'

     
© fo2:2re

Søndag 31.03.19 var det 'tangoaften' på Grønland i Oslo. Corazón tangoorkester, som består av meget dyktige elever fra kulturskolene i Bærum og Oslo, inviterte til konsert etter å ha vært instruert og inspirert i to dager på seminar med duoen 'Julie & Andreas'. Duoen består av søskenparet Julie Rokseth på harpe og Andreas Rokseth på bandoneon. Besetningen er helt unik på verdensbasis og kombinasjonen av instrumentene skaper en magisk og vakker atmosfære.

Konsertomtale

     
Som felles avslutningsnummer hadde Julie og Andreas valgt ut det krevende stykket 'Danzarin' (video) av Julian Plaza, og vi ble ganske imponert over fremføringen som gjerne blir gjort av profesjonelle 'orquesta tipica'. Corazón tangoorkester topper sine opptredener med å spille for Statsministeren 13. mai før de avvikler orkesteret av naturlig årsaker så som skolegang utenbys, flytting m.m.

 

 

 

 

Asker og Bærum Trekkspillorkester - førjulskonsert

     
© fo2:2re

I slutten av november 2018 inviterte Asker og Bærum Trekkspillorkester (ABT) til hyggelig førjulskonsert i Stabekk Kulturhus i Bærum.

Konserten bar preg av et høyt teknisk nivå og vi forstår godt hvorfor ABT hevder seg godt i toppsjiktet i konkurranser.

Konsertomtale

 

 

 

 

 

 

Trekkspillseminar og - konferanse i Ås

     
© fo2:2ne

Det årlige samspillseminaret på Sør-Østlandet ble for 2018 ble arrangert av Ås Trekkspillorkester og Stian Norgård Aase på Nordbytun ungdomsskole på Vinterbro 19.-21. oktober. I løpet av denne helgen ble det også arrangert trekkspillkonferanse åpent for all interesserte med flere konserter, masterclass og workshop samt presentasjon av nye noter m.m.

Bildereportasje

 

Bildet t.v.: Fra konserten med «Almir og puffene» (Almir Meskovic) - lydeksempel

 

 

 

 

Klezmernatt

     
© fo2:2re

I forbindelse med Jødiske kulturdager, ble det arrangert klezmernatt på Cosmopolite i Oslo lørdag 1. september. I år kunne de skilte med bandene «Karsten Troyke & Quartet Scho» og «Kolsimcha – The World Quintet» - to ganske så ulike pionérband med forskjellige uttrykk, men av ypperste profesjonelle kvalitet.

 

Konsertomtale

Bildet t.v.: Karsten Troyke & Quartet Scho

 

 

 

 

Skjærgårdstreffen 2018

     
© fo2:2ne

Først av alt for de som lurer – «Ja, det blir Skjærgårdstreff 2019»!

 

Hove leir på Tromøya utenfor Arendal har nok av plass, og det må jo kunne sies å være et populært treff ettersom det i år var over 400 enheter på campingplassen.

Jørn Hellevik tar over fra 2019 etter Hauglis orkester som har hatt arrangøransvaret i 25 år. Han er klar over at han «kommer til dekket bord», og gleder seg til å ta fatt på oppgaven.

Bildereportasje

Bildet t.v.: Østaljom

 

 

 

 

NM på trekkspill 2018

     
© fo2:r2

Gratulerer til SYVERS orkester! Gull i klasse G2 - Gammeldans grupper under NM på trekkspill 2018 på Storefjell. I tillegg vant de Superfinalen i gammeldans og fikk med seg vandrepokalen hjem. Vel fortjent!

'Syvers orkester' består av Syver Olstad (trekkspill), Tonje Lien Barkenæs (fele), Stein Magne Eggen (trekkspill), Svein Ove Brun (gitar) og Geir Marius Thorud (kontrabass) - og i tillegg ser man at Tonje muligens har et nytt tilskudd klart til orkesteret om noen år ;-)

Bildereportasje

 

 

 

 

Dobbelkonsert -

Nürnberger Akkordeonorchester og Oslo Trekkspillklubb

     
© fo2:2re

Det er langtfra dagligdags at det kommer et tysk trekkspillorkester på besøk til Norge. Tirsdag morgen 29. mai ankom Nürnberger Akkordeonorchester (NAO) Oslo i egen buss med Kiel-fergen  for å spille konsert i Stovner kirke, og ikke nok med det – Oslo trekkspillklubb (OTK) skulle også ha egen avdeling i samme konsert på samme sted! 

 

Konsertomtale

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildet t.v.: Nürnberger Akkordeonorchester - deler av venstre fløyen

 

 

 

 

Storefjelltreffen 2018

     
© fo2:2ne

Da er et nytt Storefjelltreff historie, 2018-årgangen ble nok en gang et nytt ytterst vellykket arrangement i rekken, med konkurranser, kurs, dans, buskspill og sosialt samvær i det flotte miljøet vi er en del av.

Orkesteret ‘Dølalæte’ (bildet t.v.) gikk av med seieren i orkesterklassen. De vant også denne klassen i 2016. Gratulerer med tittelen "Storefjellmestre 2018"!

Bildereportasje

 

 

 

 

 

Tusen takk!!!

     
 

Dette var veldig overraskende, men vi er veldig glade for å bli satt pris på og at nettsidene våre blir brukt av alle som er interessert i trekkspill. Det gir oss inspirasjon til å fortsette :-)

 

Storefjellprisen

 

 

 

 

 

Vidar Sandbeck - mer enn morsom...

     
© fo2:2re

Ja, for han var så – han som var så mye på radioen før – han som vi først og fremst forbinder med ‘Pengegaloppen’. Dette er historien om slik det var før Norge fikk oljepenger – historien om å vokse opp i fattig-Norge...

 

I anledning av at Vidar Sandbeck i år ville fylt 100 år den 21. juli, har duoen ‘Den Gode Melodi’  laget en hyllest til jubilanten og vi fikk anledning til å overvære en av de siste konsertene på Østlandet torsdag 19.04.2018 i Ski bibliotek.

 

Konsertomtale

 

Bildet t.v. 'Den Gode Melodi' - Leif Blix og Lars Nygaard med innlånt bassist, Stig Adolfsen

 

 

 

 

Trekkspill! på Norges Musikkhøgskole

     
© fo2:2re

Trekkspillstudentene på  Norges Musikkhøgskole (NMH) presenterte 18. mars 2018 musikk innenfor ulike sjangere som klassisk, samtidsmusikk, folkemusikk, tango, jazz og Balkanmusikk - alt spilt på instrumenter med belg på midten.

 

 

 

Konsertomtale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildet t.v. Sondre Albrigtsen

 

 

 

 

Mare Nostrum Trio

     
© fo2:2re

Det har faktisk gått 10 år siden ‘Mare Nostrum’ gjestet Norge i forbindelse med Oslo Jazzfestival. Konserten de holdt den gang i Jacobs kirke var da som duo, les mer her, men lørdag 10. mars 2018 fikk vi høre trioen samlet på Cosmopolite Scene, Oslo som består av Richard Galliano (trekkspill, accordina), Jan Lundgren (piano) og Paolo Fresu (trompet).  Det er ikke ofte Galliano besøker Norge, men i 2016 avholdt han solokonsert i Asker kulturhus i forbindelse med NM på trekkspill, slik at Norges trekkspillere var kanskje ikke like ‘sulteforet’ nå som den gang.

 

 

 

Konsertomtale

 

 

 

Bildet t.v. Richard Galliano

 

 

 

 

Trekkspill! - Fra 'raklespell' til konsertinstrument

     
© fo2:2re

En vinterkveld midt i februar inviterte durspillgruppa «Styggen på låven» fra Ski til konsertforedrag på Follo museum i Drøbak. De hadde også fått med seg trekkspillnestor og tidligere professor på Norges Musikkhøgskole, Jon Faukstad.

 

Bjørn Aasheim skriver for tiden bok om trekkspillets historie – fra ‘raklespell’ til fullverdig konsertinstrument.

 

Aasheims påstand om at man enten er 100% for eller 200% mot trekkspill har muligens noe for seg – uansett var kveldens publikum 100% fornøyd, og det er alltid et godt tegn når man må bære inn flere stoler...

 

Bildereportasje

 

 

 

World of Accordions Museum - "En verden av trekkspill"

 

© fo2:2ne

Hvor finner man den? Svar: I tettstedet Superior som ligger helt opp mot den canadiske grensen i delstaten Wisconsin, USA – altså i det norske distriktet hvor mange av utvandrerne slo seg ned på slutten av 1800-tallet. Egentlig var vi i Minneapolis for å høre på irsk musikk med torader, og cajun/tex-mex med enrader i ulike konstellasjoner, men etter en forrykende kveld på Nye’s Polka Lounge, se bildereportasje, var vårt vertskap overbevist om at vi ”måtte tas med” til ”World of Accordions Museum”.

 

Bildereportasje

 

   English version

 

 


 

Sidene er under kontinuerlig oppdatering - så merk siden som favoritt og se innom oss jevnlig!      

Vi tar også gjerne i mot tips om arrangementer som kommer eller har vært,  referater, nyheter og annet stoff som er relatert til trekkspill og utøvere!

Vi ønsker å legge opp til en informasjonstjeneste som kan samle trådene, så hvis hver enkelt bidrar med sitt stoff, kan vi virkelig få til et knutepunkt som gir oss alle muligheten til å følge med på hva som skjer på trekkspillfronten.    

Slik kan vi sammen opprettholde og spre interessen for instrumentet, musikken og miljøet! 

 

 

Send din informasjon til  belgmester@trekkspill.no  i dag! 

 

 


- er tiden inne for nytt trekkspill ?


Treffteller