forhandler av høykvalitetstrekkspill

 

          Klikk på bildelogoene for å komme direkte til fabrikkenes egne hjemmesider.                    

 

      

              


Her finner du nytt i trekkspill-Norge :


 

Salgsutstilling - Skjærgårdstreffen 2018

     
© fo2:2re

vil være til stede på Skjærgårdstreffen med stor salgsutstilling av trekkspill.

 

Benytt anledningen til å besøke vår stand, og til å prøvespille flere ulike merker og modeller.

 

Hove leir, Tromøya

Brakke 23 (Gråmåke)

 

17.- 18. august 2018

 

 

 

 

Dragspelsexpo - Musik på dragspel, augusti 2018

Hej alla dragspelsvänner!

Augustiprogrammet från Exporadion finns nu publicerat!

Augustiprogrammet från Exporadion finns nu publicerat!

EXPORADION sänder program nr 100 från Lusta loge i Torsby. Anders Larssons kvartett spelar upp till dans. Kvartetten består av Anders Larsson och Beiron Hultman dragspel, Tor Bekkelund gitarr, Lars-Henrik Larsson bas. Välkommen att lyssna när logdansen i den svenska sommaren är som bäst!

Programmet presenteras i samverkan med Peters Dragspelsservice, NyGammalt i Norden och Raggie special Ragnar Sundquist museum i Torsby. Välkommen att lyssna!

Vinnare av abonnemanget på tidningen NyGammalt i Norden blev i augustiprogrammet Hans Edlund, Järved. Flera lyssnare kan vara med i utlottningen, skicka ett mail med namn och adress till dragspelsexpo@gmail.com

Exporadion hittar du på www.dragspelsexpo.com under fliken "Lyssningsarkiv Exporadion".

Programmet finns även på Dragspelsexpos facebooksida samt på youtube där lämpligt sökord är "exporadion augusti 2018"

Vänliga Hälsningar

Ransäters Dragspelsexpo
Thorbjörn Svensson, Expogruppen.

Dragspelsexpos Facebooksida.


Alla WEBradioprogram som producerats finns tillgängliga på hemsidan - www.dragspelsexpo.com

 

 

 

 

NM på trekkspill 2018

     
© fo2:r2

Gratulerer til SYVERS orkester! Gull i klasse G2 - Gammeldans grupper under NM på trekkspill 2018 på Storefjell. I tillegg vant de Superfinalen i gammeldans og fikk med seg vandrepokalen hjem. Vel fortjent!

'Syvers orkester' består av Syver Olstad (trekkspill), Tonje Lien Barkenæs (fele), Stein Magne Eggen (trekkspill), Svein Ove Brun (gitar) og Geir Marius Thorud (kontrabass) - og i tillegg ser man at Tonje muligens har et nytt tilskudd klart til orkesteret om noen år ;-)

Bildereportasje

 

 

 

 

 

Dragspelsexpo - Musik på dragspel, juli 2018

Hej alla dragspelsvänner!

Juliprogrammet från Exporadion finns nu publicerat!

Välkommen att lyssna till juliprogrammet från Exporadion. Det här programmet är lite speciellt. Nuvarande exporadiomedarbetaren Jan Olsson gjorde 1998, alltså för exakt 20 år sedan ett program för en annan radiokanal från Bälgspel vid landsvägskanten. Det programmet återutsänder vi nu. Vi får lyssna till många artister som medverkade i Ransäter 1998.

Programmet presenteras i samverkan med Peters Dragspelsservice, NyGammalt i Norden och Raggie special Ragnar Sundquist museum i Torsby. Välkommen att lyssna!

Vinnare av abonnemanget på tidningen NyGammalt i Norden blev i juliprogrammet Anders Mårtensson, Lillhärdal. Flera lyssnare kan vara med i utlottningen, skicka ett mail med namn och adress till dragspelsexpo@gmail.com

Exporadion hittar du på www.dragspelsexpo.com under fliken "Lyssningsarkiv Exporadion".

Programmet finns även på Dragspelsexpos facebooksida samt på youtube där lämpligt sökord är "exporadion mars 2017"

Vänliga Hälsningar

Ransäters Dragspelsexpo
Thorbjörn Svensson, Expogruppen.

Dragspelsexpos Facebooksida.


Alla WEBradioprogram som producerats finns tillgängliga på hemsidan - www.dragspelsexpo.com

 

 

 

 

Dobbelkonsert -

Nürnberger Akkordeonorchester og Oslo Trekkspillklubb

     
© fo2:2re

Det er langtfra dagligdags at det kommer et tysk trekkspillorkester på besøk til Norge. Tirsdag morgen 29. mai ankom Nürnberger Akkordeonorchester (NAO) Oslo i egen buss med Kiel-fergen  for å spille konsert i Stovner kirke, og ikke nok med det – Oslo trekkspillklubb (OTK) skulle også ha egen avdeling i samme konsert på samme sted! 

 

Konsertomtale

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildet t.v.: Nürnberger Akkordeonorchester - deler av venstre fløyen

 

 

 

 

Storefjelltreffen 2018

     
© fo2:2ne

Da er et nytt Storefjelltreff historie, 2018-årgangen ble nok en gang et nytt ytterst vellykket arrangement i rekken, med konkurranser, kurs, dans, buskspill og sosialt samvær i det flotte miljøet vi er en del av.

Orkesteret ‘Dølalæte’ (bildet t.v.) gikk av med seieren i orkesterklassen. De vant også denne klassen i 2016. Gratulerer med tittelen "Storefjellmestre 2018"!

Bildereportasje

 

 

 

 

 

Tusen takk!!!

     
 

Dette var veldig overraskende, men vi er veldig glade for å bli satt pris på og at nettsidene våre blir brukt av alle som er interessert i trekkspill. Det gir oss inspirasjon til å fortsette :-)

 

Storefjellprisen

 

 

 

 

 

Annonse
   

 

 

 

 

Vidar Sandbeck - mer enn morsom...

     
© fo2:2re

Ja, for han var så – han som var så mye på radioen før – han som vi først og fremst forbinder med ‘Pengegaloppen’. Dette er historien om slik det var før Norge fikk oljepenger – historien om å vokse opp i fattig-Norge...

 

I anledning av at Vidar Sandbeck i år ville fylt 100 år den 21. juli, har duoen ‘Den Gode Melodi’  laget en hyllest til jubilanten og vi fikk anledning til å overvære en av de siste konsertene på Østlandet torsdag 19.04.2018 i Ski bibliotek.

 

Konsertomtale

 

Bildet t.v. 'Den Gode Melodi' - Leif Blix og Lars Nygaard med innlånt bassist, Stig Adolfsen

 

 

 

 

Trekkspill! på Norges Musikkhøgskole

     
© fo2:2re

Trekkspillstudentene på  Norges Musikkhøgskole (NMH) presenterte 18. mars 2018 musikk innenfor ulike sjangere som klassisk, samtidsmusikk, folkemusikk, tango, jazz og Balkanmusikk - alt spilt på instrumenter med belg på midten.

 

 

 

Konsertomtale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildet t.v. Sondre Albrigtsen

 

 

 

 

Mare Nostrum Trio

     
© fo2:2re

Det har faktisk gått 10 år siden ‘Mare Nostrum’ gjestet Norge i forbindelse med Oslo Jazzfestival. Konserten de holdt den gang i Jacobs kirke var da som duo, les mer her, men lørdag 10. mars 2018 fikk vi høre trioen samlet på Cosmopolite Scene, Oslo som består av Richard Galliano (trekkspill, accordina), Jan Lundgren (piano) og Paolo Fresu (trompet).  Det er ikke ofte Galliano besøker Norge, men i 2016 avholdt han solokonsert i Asker kulturhus i forbindelse med NM på trekkspill, slik at Norges trekkspillere var kanskje ikke like ‘sulteforet’ nå som den gang.

 

 

 

Konsertomtale

 

 

 

Bildet t.v. Richard Galliano

 

 

 

 

Trekkspill! - Fra 'raklespell' til konsertinstrument

     
© fo2:2re

En vinterkveld midt i februar inviterte durspillgruppa «Styggen på låven» fra Ski til konsertforedrag på Follo museum i Drøbak. De hadde også fått med seg trekkspillnestor og tidligere professor på Norges Musikkhøgskole, Jon Faukstad.

 

Bjørn Aasheim skriver for tiden bok om trekkspillets historie – fra ‘raklespell’ til fullverdig konsertinstrument.

 

Aasheims påstand om at man enten er 100% for eller 200% mot trekkspill har muligens noe for seg – uansett var kveldens publikum 100% fornøyd, og det er alltid et godt tegn når man må bære inn flere stoler...

 

Bildereportasje

 

 

 

 

Orquesta Carlos Quilici

     
© fo2:2ne

Det er langt fra dagligdags at et ekte argentinsk tango-orkester gjester Oslo. Tirsdag 6. februar 2018 kunne man oppleve Carlos Quilici med sitt orkester på utestedet Kavakava i Pilestredet i Oslo.

 

Det ble mye egenkomponert stoff av Quilici i ny-tango Piazzolla-stil, men også tradisjonelle klassiske tangoer. Vi gleder oss til å høre orkesteret igjen ved en senere anledning.

 

Konsertomtale

 

 

 

 

 

 

 

 

Savalen - trekkspillweekend

     
© fo2:2ne

Første helg etter nyttår var det treff på Storefjell Resort Hotel og helgen deretter ble det 42. Fagernestreffet avviklet. Treffet på Savalen Fjellhotell & Spa 19.-21. januar var dermed allerede det tredje hotell-trefftrekkspillevenementet i 2018.

 

 

Bildereportasje

 

 

 

 

 

Bildet t.v.: 'Granberg-Dyrud-Ingebretsen'

 

 

 

 

Roy Hansen (1939-2017)

     
© fo2:2re

Roy Hansen gikk bort julaften 2017.

 

Roy Hansen startet musikerkarrieren som 13-åring. Han var også en ivrig danser, som opplevde stor suksess som en del av danseparet Käthe og Roy. Sitt første orkester, Cocktail Capers, startet han alt i 1954. Roy Hansen var en dyktig trekkspiller, og vant blant annet jazz-klassen under Landsfestivalen i 1976. I senere år spesialiserte Hansen seg på swing-musikk for et voksent publikum, og spilte mye til dans og underholdning, blant annet som trio med Tollefsen og Mørk.

Les mer fra Rockipedia her

 

For de som husker Roy har NRK lagt ut noen musikalske minner det kan være artig å se igjen.

 

Det svinger i studio - Roy Hansens kvintett - 26.04.1980

 

 

 

 

 

 

 

 

Bildet t.v.: Roy Hansen (1977) - Foto: © Tore-Arnfinn Ødegård

 

 

 

 

"Gammeldans med de beste" - Storefjell

     
© fo2:2ne

Årets første gammeldansweekend på Storefjell Resort Hotel ble avviklet allerede første helgen ut i det nye året.

 

I år var det annonsert med «Gammeldans med de beste», og da var det ingen ringere enn de tidligere Storefjell-mestrene «Jutullaget» (bilde t.v.) og «Syvers orkester» som stod på plakaten. I tillegg tok «P. A. Røstads orkester» slik som tidligere år, sin del av dansespillingen.

 

 

Bildereportasje

 

 

 

Moss Spellemannskompani - 25 år!

     
© fo2:2ne

Lørdag 4. november 2017 inviterte Moss Spellemannskompani (MSK) til storslagen feiring av sitt 25 års jubileum med konsert, cafémusikk, dans, fest og sist men ikke minst – plateslipp – i Østfoldkirken i Moss.

 

Ildsjelene og ekteparet Heidi og Otto Kiss, som begge er lærere i kulturskolen, startet opp Moss og Omegn Trekkspillring for 25 år siden med 7 stk. I dag eksisterer det tre orkestre – rekruttorkester, junior- og seniororkester. Heidi og Otto jobber stadig aktivt med rekruttering, og det har gitt stor trivsel på tvers av generasjoner.

 

Bildereportasje

 

 

 

 

 

TrysilTreff 2017

     
© fo2:2ne

Trysiltreff nr. 33 er alt historie og ble avviklet på Radisson Blu Resort Trysil, samme sted som i 2014 og 2015.  Treffet startet opp som sedvanlig med ‘Takk for sist’-kveld på torsdagen der de aller ivrigste allerede var på plass og kunne buskspille/jamme i puben ‘Sagbruket’.

 

Bildereportasje

 

 

 

 

 

Bildet t.v.: Hallingladden

 

 

 

 

Fredholms trio - Bakgårdskonsert

     
© fo2:2re

Etter at publikum i år har fortært i alt over 750 Totenkringler, var det for tredje året på rad invitert til bakgårdskonsert i Herman Foss' gate 18 i Oslo! For Totenkringler og kokekaffe er en særdeles viktig del av konsertkonseptet for trioen som består av Evald Fredholm (sang), Ole Nilssen (trekkspill) og Elin Christensen (fiolin).

 

Værgudene var ikke helt på deres side denne torsdags kvelden i august, men med presenning, pledd og bålpanne var det fullt mulig å overleve som publikum i alle fall, og regnets taktfaste rytme tok dessverre ikke mange pauser.

 

Konsertomtale

 

 

 

 

 

Frode Haltli - 'Grenseskogen'

     
© fo2:2re

Selv om man er oppvokst og bosatt i Oslo, dukker det opp små konsertarenaer man ikke har hørt om. Biermannsgården i Maridalsveien 78 er nettopp et slikt sted som til og med er fredet.

Drivhuset  – stiftelsen for musikalsk verkstedarbeid – har tilholdssted her og arrangerer bl.a. konsertserien ‘Bidrobon’. Konserten denne tirsdagen 22. august 2017 – Frode Haltli med ‘Grenseskogen’ - var nr. 310 i rekken, og er støttet av Norsk Kulturråd, Bydel Sagene og Musikkutstyrsordningen.

Konsertomtale

 

 

 

 

Happy Skvett - 25(26) års jubileum

     
© fo2:2ne

Etter å ha ventet et helt år, kunne feiringen av Happy Skvetts 25 års-jubileum endelig finne sted. Den glade gjengen skulle egentlig ha feiret begivenheten i fjor, men av praktiske årsaker med tilstedeværelse av samtlige medlemmer, måtte altså «sølvbryllupet» utsettes til august 2017. Og for å kunne feire skikkelig med venner, familie og ikke minst fans, lagde de like godt til en minifestival på ‘Femundtunet’ i nærheten av Drevsjø.

 

Bildereportasje

 

Happy Skvett = ekte musikkglede

 

 

 

 

'Tøffe jenter' i BAKgården

     
© fo2:2re

Hver helg i sommer opptrer alt fra unge talenter, garvede amatører til profesjonelle artister fra Bærum og omegn i 'BAKgården' i Sandvika. Denne lørdagen (29.07.17) kunne man oppleve 'Tøffe jenter'. 15-åringene Anna Ouff Grøthe (trekkspill) og Rebekka Rist (gitar) opptrådte første gang sammen sommeren 2008. Begge er tilknyttet Musikkskolen i Bærum. De har erfaring fra flere UKM, Ungdommens Musikkmesterskap, NM i trekkspill og i gitar. De dyktige jentene fremførte hvert sitt solonummer i tillegg til flere duetter. Et begeistret og lyttende publikum fikk høre både tango og spansk vals.

 

 

 

Lydklipp - 'Con Sentimiento' av A. Malando, arr. av Anders Grøthe

 

 

 

 

 

NM på trekkspill 2017 i Skien

     
© fo2:2re

Skiensfjordens Trekkspillklubb (STK) kunne i år ønske velkommen nok en gang til NM på trekkspill i regi av Norske Trekkspilleres Landsforbund (NTL) de siste dagene i juni. De var også vertskap i 2011, og konkurransene foregikk den gang som nå i selveste Skiens storstue - kulturhuset Ibsenhuset.

 

Bildereportasje

 

 

 

 

 

 

Bildet: Moss Spellemannskompani junior og senior forsynte seg bra av medaljebordet

 

 

 

 

Ås trekkspillorkester - CD-slipp og sommeravslutning

     
© fo2:2re

Ås trekkspillorkester består av elever fra Ås kulturskole. Stian Norgård Aase (bildet t.v.)er musikalsk leder for orkesteret og er også læreren til de unge medlemmene. Onsdag 31. mai var det kombinert sommerkonsert og CD-slipp i festsalen på kulturskolen.

Ås er årets kulturskolekommune 2017 og  representanten for foreldrestyret fastslo med stor sikkerhet at så er tilfelle. De ”store” elevene er til inspirasjon for de ”små”.

 

Konsertomtale

 

Bildet: Stian Norgård Aase viser stolt fram CDen som her er klar til å bli sluppet - fysisk...

 

 

 

 

 

Fikk du ikke deltatt på årets Storefjelltreff?

 

Da har du muligheten til å ta en kikk her på YouTube.

TV Øst var tilstede og har produsert to programmer. Programmene kan også ses på kanal TV Øst som er lokal-TV tilbud for Hedmark, Oppland, Buskerud og Oslo.

 

Storefjelltreffen 2017 - del 1

Storefjelltreffen 2017 - del 2

 

 

 

 

Storefjelltreffen 2017 - 10 års jubileum

     
© fo2:2ne

Storefjelltreffens 10 års jubileum er avviklet. I anledning jubileet var det satt opp ekstra høye premier i orkesterklassen og dermed også ny rekord i antall påmeldte. For de som ikke ville konkurrere var det mulighet til å delta på toraderkurs, konserter, danse eller rett og slett bare lytte til alle de dyktige musikerne

 

Bildereportasje

 

Bildet t.v.: Jutullaget i gledesrus - Storefjellmestre 2017

 

 

 

 

Trekkspill! La Cumparsita - 100 års jubileum

     
© fo2:2re

Den 19. april 2017 var det 100 år siden den kjente tangoen "La Cumparsita" av Gerardo Matos Rodriguez ble fremført for første gang. Dette ble markert med en hyllest til komponisten fra Uruguay på Café Mestizo i Oslo arrangert av foreningen A.U.N Uruguay-Norvegia lørdag 22. april 2017.

Tangoorkesteret "Corazón" med ungdommer fra Oslo og Bærum Musikkskole åpnet konserten og høstet trampeklapp.

 

Konsertomtale

 

 

 

 

Trekkspill! på Norges Musikkhøgskole

     
© fo2:2re

Trekkspillstudentene på  Norges Musikkhøgskole (NMH) presenterte nok en gang 7.mars 2017, musikk innenfor ulike sjangere som klassisk, samtidsmusikk, folkemusikk, tango, jazz og Balkanmusikk - alt spilt på instrumenter med belg på midten - også i samspill med andre instrumenter.

Bilde t.v.: Bjørn-Petter Tøsse (trekkspill), Gabriel Øien Carstensen (perkusjon), Daniel Delchev (gitar) og Simen Wie (bass).

 

Konsertomtale

 

 

 

"Musikk i mørketiden"

     
© fo2:2re

Det var en tydelig rørt ordfører i Ås kommune, Ola Nordal, som hadde problemer med å finne ord. Han takket musikerne etter konserten og holdt en varm appell for bevaring av Bjørnebekk asylmottak som er besluttet nedlagt fra 1. juni. Da er skjebnen til 163 mennesker i uvisshet.

 

«Musikk i mørketiden» er et prosjekt der musikere gir minikonsert for å lyse litt opp i mørketiden for barnefamilier og andre på flyktningemottak.

Proffmusikere var også med på å farge konserten. Stian Carstensen (trekkspill), Atle Sponberg (fiolin) og Jarle Vespestad (trommer) hadde både sine soloavdelinger og samspill med koret. Ås trekkspillorkester under ledelse av Stian Norgård Aase deltok også i samspillet.

Konsertomtale

 

 

 

 

Trekkspillweekend på Savalen

     
© fo2:2ne

Det er ikke bare om sommeren det foregår trekkspilltreff og festivaler. Første helg etter nyttår var det treff på Storefjell Resort og helgen deretter ble det 41. Fagernestreffet avviklet. Treffet på Savalen Fjellhotell & Spa 20.-22. januar var dermed allerede det tredje hotelltrefftrekkspillevenementet i 2017.

 

Bildereportasje

 

 

 

Bildet t.v.: Tynset Torader'n-52

 

 

 

 

Trekkspill- og gammeldansweekend på Storefjell

     
© fo2:2ne

Det nye året 2017 hadde ikke rukket å bli mer enn knapt en uke gammelt før det var klart for årets første trekkspill- og gammeldansweekend på Storefjell.

P. A. Røstads orkester var invitert slik som tidligere år til å ta sin del av dansespillingen. De var trolig de lengstfarende med borti 60 mil for å komme seg til fjells. I andre sett dukket en overraskelse opp på scenen – de hadde fått med seg ingen ringere enn selveste Asmund Bjørken (bildet t.v.) fra Verdal på trekkspill.  Det må sies å være litt av en bragd i en alder av 83 år å entre scenen rundt midnattstider etter en transportetappe på 10 timer!

Bildereportasje

 

Fagernestreffet 2017

     
© Foto: Per Knive

Det 41. Fagernestreffet ble avviklet 13.-15. januar.

I 1977 fant det første Fagernestreffet sted. Initiativtaker til det første treffet var Arvid Skogheim fra Skogheim-reiser fra Vestre Slidre i Valdres. Han syntes det var synd at ingen trekkspillaktiviteter fant sted på vinterstid og fant ut at januar var en fin måned. Derfor inngikk han en avtale med Fagernes hotell, hvor arrangementet har funnet sted siden.

Per Knive har sendt oss materiale til Bildereportasje

Bildet t.v.: Aurdal trekkspillklubb

 

 

 

 

"Tett på" - Ingunn Stræte Lie og Jo Asgeir Lie

     
© fo2:2ne

Andre søndag i advent var det ektefellene Ingunn Stræte Lie og Jo Asgeir Lie sin tur i Riksscenens «Tett på»-serie. De har begge trekkspill som hovedinstrument, og hadde tatt turen til Oslo fra Ål i Hallingdal hvor de er bosatt. I tillegg til å dele hus, hjem og barn virker de også sammen som musikere når de har anledning, da de begge også er selvstendige, meget dyktige yrkesmusikere

Etter en drøy times konsert, entret konferansier Ola E. Bøe scenen for en prat med Ingunn og Jo Asgeir om løst og fast med historie fra trekkspill- og folkemusikkmiljøet og deres opplevelser, virke og hverdag som musikere.

Konsertomtale

 

 

 

 

 

TrysilTreff 2016

     
© fo2:2ne

Trysiltreffet har hatt ulike lokale tilholdssteder opp gjennom årene, og i år ble det Trysiltreff til fjells. I utgangspunktet var planen å benytte Radisson Blu Resort som også var arenaen for 2015-treffet, men grunnet oppussing ble plan B å gjennomføre på Park Inn Trysil Mountain Resort som ligger i Fageråsen på nordsiden av Trysilfjellet

Hotellet hadde to saler som egnet seg ypperlig til dans og spill – Storsalen og Veslesalen.

Bildereportasje

Bildet t.v.: Gladgjengen "Hallingladden"

 

 

 

Drøbak trekkspillklubb 40 år!

     
© fo2:2re

Trekkspillklubbene i Norge begynner å «dra på årene», og Drøbak Trekkspillklubb fylte 7. januar 2016 40 år. Det er dog ennå en stund til de når igjen Norges eldste som er Oslo Trekkspillklubb. De hadde 70 års-jubileum i 2015. Feiringen til Drøbak TK fant sted søndag 18. september 2016 i et splitter nytt kulturhus i Frogn – Smia – som åpnet uka før.

Ingen ringere enn Gunnar GP Pedersen var innleid som konferansier.

 

Konsertomtale

 

 

 

 

 

"Bellows & Pipes" på tur! - Sundeqvist og Dahlén

     
© fo2:2re

Karlstads Domkyrka har i sommer kunnet by på konserter med temaet «orgel og et annet instrument». Konserten denne onsdagskvelden var den siste i denne rekken, og tiden var da kommet til orgel og trekkspill. Den store høyden under takhvelvingen i midten var en utfordring for kveldens musikere – Jörgen Sundeqvist (trekkspill) og Håkan Dahlén (orgel). De to er ikke ukjente for hverandre og har konsertert mye sammen tidligere. De har sågar også spilt inn CDene «Bellows & Pipes» og «French Dialogue». Begge har lang musikalsk fartstid og det stilles alltid høye forventninger til konsertene disse herrene presenterer.

 

Konsertomtale

 

 

 

 

"Fra Prøysen til Piaf" - plateslipp og minikonsert

     
© fo2:2re

Ellen Omdal Milsom og Bente Midtsveen har underholdt på diverse kulturarenaer på Østlandet siden de startet som duo for rundt fem år siden – Ellen på vokal og Bente på musettetrekkspill. Repertoaret har vært musikk fra ulike sjangre, men i anledning 100-års dagen til Alf Prøysen (1914-1970) i 2014 og Edith Piaf (1915-1963) i 2015 ønsket de å presentere repertoar fra deres sangskatter i en plateproduksjon. Resultatet ble CDen «Fra Prøysen til Piaf» som ble sluppet i juni.

 

Se live streaming fra plateslippet her på Facebook

 

 

Omtale

 

 

 

 

 

Dragspelsmagi -  Kallis Bengtsson

     
© fo2:2re

Søndag 24. juli 2016 var det en fin sommerkveld på Østlandet og dermed en utflukt til Värmland i Sverige for å høre «Dragspelsmagi» hørtes hyggelig ut.

 

Kallis Bengtsson har også i år satt opp en kirkekonsertturné slik han har gjort mange tidligere år. I 2014 gjennomførte han en jubileumsturné i Sverige – «10 år med Dragspelsmagi

 

 

Konsertomtale

 

 

 

 

NM på trekkspill 2016

     
© fo2:r2

Årets NM på trekkspill i regi av Norske Trekkspilleres Landsforbund (NTL) ble avviklet nok en gang i Asker Kulturhus 30. juni – 2. juli. Lars Arnevig m/ venner påtok seg å være NM-arrangører i 2013. Lars har tydeligvis fortsatt venner som kunne tenke seg å gjenta dette. Asker Belg & Swing stilte opp i år også, og det er ikke få dugnadstimer som er lagt ned av disse m. fl. for å få kabalen til å gå opp.

Lørdag kveld var det Superfinale i gammeldans av meget høy kvalitet med de tre beste. Det var til slutt Malm Trekkspillklubb (bildet t.v.) som stakk av med vandrepokalen og kr 7.500. Gratulerer!

Bildereportasje

 

 

 

 

Galliano "in concert" og masterclass

     
© fo2:r2

 

Richard Galliano- én mann, étt trekkspill - fylte alene den store scenen og hele det tilstedeværende publikum i Asker kulturhus, fredag 1. juli 2016, med sin musikk og varme og sjarmerende personlighet.


Som ekte franskmann er engelsk ikke hans sterke side - - men musikk er jo et universelt språk, så ord var egentlig totalt unødvendig - det var bare å lene seg tilbake og nyte en fantastisk konsert....

 

 

 

Bildereportasje

 

 

 

 

Fikk du ikke deltatt på årets Storefjelltreff?

 

Da har du muligheten til å ta en kikk her på YouTube.

TV Øst var tilstede og har produsert to programmer. Programmene kan også ses på kanal TV Øst som er lokal-TV tilbud for Hedmark, Oppland, Buskerud og Oslo.

 

Storefjelltreffen 2016 - del 1

Storefjelltreffen 2016 - del 2

 

 

 

 

 

Storefjelltreffen 2016

     
© fo2:2ne

Storefjelltreffen 2016 ble avviklet 28. april – 2. mai. Arrangørene, Tørstad & Albrigtsens Gammeldansorkester, har fått god rutine hva gjelder å ha mange baller i luften. Storefjell hotell og dets personale hjelper dog godt til med å tilby et velegnet hotell til en slik seanse.

Hotellet var som vanlig smekkfullt, og det var godt med påmeldte til alle konkurransene. Denne gangen var det orkesteret «Dølalæte» (bildet t.v.) som kunne reise hjem som Storefjellmestere og kr 10.000 i 1. premie.

TV Øst var tilstede under hele Storefjelltreffen og ble observert til stadighet med mikrofoner og kamera for å kunne produsere og presentere et trekkspillprogram med bredde. Vi gleder oss til å se resultatet.

Bildereportasje

 

 

 

 

Trekkspill! på Norges Musikkhøgskole

     
© fo2:2re

Trekkspillstudentene på  Norges Musikkhøgskole (NMH), dvs. de som spiller på et instrument med belg på midten, inviterte igjen til konsert tirsdag 12. april 2016 i Levinsalen som en del av «Tirsdagsserien». Dette er studenter av Erik Bergene og Frode Haltli som begge underviser ved NMH. Det ble et variert program som spente fra folkemusikk og improvisasjon, via barokkmusikk til originalskrevet samtidsmusikk for trekkspill. Spennvidden viser tydelig at trekkspill er et «tøyelig begrep» slik Erik Bergene uttrykte det ved introduksjon av konserten. Intensjonen er å ha slike konserter en gang i halvåret.

Konsertomtale

 

 

 

 

 

 

 

PIF 2015 - Premio Internazionale della Fisarmonica

"Città di Castelfidardo"

     
© fo2:2re

Hva er mer naturlig enn å ha en internasjonal trekkspillkonkurranse i byen som kan regnes for trekkspillets Mekka - Castelfidardo? Her oser det av trekkspillhistorie og flertallet av dagens trekkspillprodusenter holder fortsatt til her. Konkurransen ble i år arrangert for 40. gang – 17.-20. september 2015.

Norge hadde i år med fire deltakere: Mathias Rugsveen (klasse A Klassisk solo opp til 12 år), Einar Thokle Hovden og Maren Sofie Nyland Johansen (klasse C Klassisk solo opp til 18 år) samt at Einar deltok sammen med Amund S. Bunkholt i klasse E (Kammermusikk for kun trekkspill). Alle fire gjorde en fin innsats, men det var kun Mathias (bildet t.v.) som ble honorert med en ”pallplass” d.v.s. nr. 2 i klasse A. Vi gratulerer! Konkurransen er knallhard og her skal man ligge virkelig i toppsjiktet på verdensbasis for å hevde seg.

Bildereportasje

 

 

 

 

World of Accordions Museum - "En verden av trekkspill"

 

© fo2:2ne

Hvor finner man den? Svar: I tettstedet Superior som ligger helt opp mot den canadiske grensen i delstaten Wisconsin, USA – altså i det norske distriktet hvor mange av utvandrerne slo seg ned på slutten av 1800-tallet. Egentlig var vi i Minneapolis for å høre på irsk musikk med torader, og cajun/tex-mex med enrader i ulike konstellasjoner, men etter en forrykende kveld på Nye’s Polka Lounge, se bildereportasje, var vårt vertskap overbevist om at vi ”måtte tas med” til ”World of Accordions Museum”.

 

Bildereportasje

 

   English version

 

 


 

Sidene er under kontinuerlig oppdatering - så merk siden som favoritt og se innom oss jevnlig!      

Vi tar også gjerne i mot tips om arrangementer som kommer eller har vært,  referater, nyheter og annet stoff som er relatert til trekkspill og utøvere!

Vi ønsker å legge opp til en informasjonstjeneste som kan samle trådene, så hvis hver enkelt bidrar med sitt stoff, kan vi virkelig få til et knutepunkt som gir oss alle muligheten til å følge med på hva som skjer på trekkspillfronten.    

Slik kan vi sammen opprettholde og spre interessen for instrumentet, musikken og miljøet! 

 

 

Send din informasjon til  belgmester@trekkspill.no  i dag! 

 

 


- er tiden inne for nytt trekkspill ?


Treffteller