Ref Ballade - Norsk musikkinformasjons nettavis  23. september 2002  http://www.ballade.no/mushus/mic/nmi.nsf/frames/art2002092311395585942778

 

Blåbrune toner fra Paris

Kjærligheten til trekkspillet, 20- og 30-tallets Paris og den gode melodien er utgangspunktet for Bal Musettes musiseringer. Nå skal gruppen ut på turné i regi av Rikskonsertene og Vestfold fylkeskommune. Samtidig er de aktuelle med CD-utgivelsen "Helt umulig".
Bal Musette (200x153)

"Bal musette" er fransk og betyr "trekkspillsdans" eller "musettefest". I Paris møttes på 20- og 30-tallet folkemusikk fra Auvergne og Italia, sigøynermusikk fra Øst-Europa, swingsjazz fra USA og romanser og skillingsviser fra Frankrike og Tyskland, kan rikskonsertene fortelle på sine hjemmesider. Dette er Bal Musettes musikalske utgangspunkt:

- Denne vakre musikken, med muntre eller melankolske melodier,framført av store stjerner fortjener å leve videre, heter det på Bal Musettes hjemmesider. Gruppen har gjendiktet de franske tekstene til norsk og arrangert musikken for et lite orkester, fremført med masser av innlevelse og en smule ironi. Musikalske referanser er musette-trekkspill, tango og Django Reinhardt.

Orkesterets musikere er Leif Blix (vokal), Lars Nygaard, (trekkspill), Jan Olav Renvåg, (kontrabass), Emma Rowena Hansen, (piano), Lise Sørensen, (fiolin). For de som skulle ønske å få med seg et ekte stykke ekte trekkspill-nostalgi, er Bal Musette å finne på følgende spillesteder i oktober:

03/10: Kafé Frölich, Oslo, 11/10: Nøtterøy kulturhus, 13/10: Storgata 37, Horten, 17/10: Hotell Wasiliof, Stavern og 19/10: Eidsfoss Hovedgård


Les mer her ...
Bal Musettes nettsider 
http://www.balmusette.com/


Rikskonsertene  http://www.rikskonsertene.no/rammer/f_02.htm