Emne: VS: Stor på trekkspill / torader

 
Ref Østlendingen 17. mars 2003  
http://www.ostlendingen.no/apps/pbcs.dll/artikkel?Dato=20030317&Kategori=ONYHETER&Lopenr=103171009&Ref=AR
 
Stor på trekkspill

TORADER: Ikke uventet gjorde Mona Holm (21) fra Sørskogbygda en suveren innsats på torader i helgas distriktsmesterskap på trekkspill for Hedmark og Oppland. Foto: Trine H. Løken
Ikke uventet gjorde Mona Holm fra Sørskogbygda en suveren innsats på helgas distriktsmesterskap i trekkspill.

trine.h.loken@ostlendingen.no

Men det gjorde også den noe mer ukjente Løtensingen Audun Nygaard, i solist 15-17 år.
Lørdag var det distriktsmesterskap i trekkspill for Hedmark og Oppland, på Vestad skole i Elverum.
- Et meget vellykket arrangement, med mange svært dyktige utøvere, sier Laila S. Ø. Støen fra arrangørklubben Elverum Trekkspillklubb.
Hun nevner spesielt Auden Nygaard fra Løten, som deltok både som solist i klasse 15-17 år, og i klassen for orkester, sammen med Elverum Trekkspillklubb. Emil Christiansen (11) fra Tangen, solist i klassen til og med 11 år, viste også svært lovende ferdigheter.

NM-tittel sju ganger
- Mona Holm spilte som vanlig svært bra i solist klasse durspill fra og med 15 år. Men det er vel ingen overraskelse, sier Støen.
- Jeg er fornøyd. Det er jeg nesten alltid. Selv om jeg også er blitt ganske selvkritisk etter hvert, sier Mona selv.
Den 21 år gamle jenta fra Sørskogbygda forteller videre at dette er hennes 12., eller er det 13. distriktsmesterskap. Av disse har sju ført til Norgesmestertittel.
- Det er kjempegøy å spille. Det eneste som er litt synd er at det er så få som driver med dette, sier Mona, når vi spør henne om det er litt «sært» for ei 21 år gammel jente å være trekkspiller.
- Jeg spiller torader, ikke trekkspill, svarer hun med et blidt smil. Og legger til at det er helt greit hvis noen synes det er sært.

Til finalen i Tromsø
Vinnerne (fra nummer en til og med tre) av de forskjellige distrikstmesterskapene går videre til Norgesmesterskapet i Tromsø 25. til 29. juni.
Fra Hedmark og Oppland er det Lillehammer Trekkspill-. og Toraderklubb, Ringebu Kulturskole og Rena Trekkspillklubb i Gammeldans orkester. Emil Kristiansen, Erland Kirkebøen Kummen og Carl Erik Bjøremoen i solist t.o.m. 11 år. Håvard Tarjei Kummen og Mark Takle Sanden (sistnevnte fra Sogn og Fjordane distrikt) i solist 12 - 14 år. Audun Nygaard i solist 15 - 17 år. Martin Valberg Nordrum og Lene Granlien i durspill til og med 14 år. Mona Holm i durspill fra og med 15 år. Elverum Trekkspillklubb i Orkester. Crispo og Elverum Trekkspillklubb i Underholdning. Crispo i Kammerklasse. Vinger og Odal Toraderlag og Lillehammer Trekkspill- og Toraderklubb i Gammeldans durspill orkester. Kniktlaget i gammeldans.