Heder til Sigmund

AURE: En meget rørt Sigmund Fuglevaag fikk stående applaus da han mottok utmerkelsen Årets aurgjelding 2002 under Nordvesttreffen fredag kveld.

En stolt og meget rørt Sigmund Fuglevaag mottok fredag kveld utmerkelsen "Årets aurgjelding 2002".

Sigmund Fuglevaag ante ingen ting da han ble kalt opp på scena under musikalsk kveldskafé fredag kveld.
-Dette var rett og slett sjokkerende, sier Sigmund Fuglevaag, som kunne motta diplom og en vinflaske formet som et gevær som et symbol på at han er Årets aurgjelding 2002.

Anerkjennelse
Fuglevaag fikk prisen for sin innsats i forbindelse med Nordvesttreffen, og da var det ingen tvil hvor utdelingen skulle være. Trekkspillentusiast og ildsjel Sigmund Fuglevaag var blant sine egne da prisen ble delt ut. Formålet med prisen Årets aurgjelding er å gi anerkjennelse, berømmelse, påskjønnelse eller på annen måte heder til en person eller gruppe som gjennom året har bemerket seg på en positiv måte, og gjerne slik at det har gitt Aure omtale ut over kommunens grenser. Prisen ble i sin tid (1996) oppretta av Kreditkassen, nå Nordea, og ble i år delt ut for femte gang. Tidligere har prisen blitt gitt til Bassengaksjonen, Knut Baardset, Per Eilert Orten og Kåre Magne Gjerde. Juryen for årets pris har bestått av kulturkonsulent Helge Husby, journalist i NV-nytt, Odd Thore Erichsrud og Laila Kalvik ved Nordea avdeling Aure.

Ydmyk
Prisvinneren var meget rørt etter å ha mottatt bevis på at han er Årets aurgjelding 2002.
-Jeg er meget ydmyk, og må selvsagt dele denne prisen med mange andre som har stått på i forbindelse med Nordvesttreffen. Innrømmer selvsagt at det var utrolig artig å bli satt pris på, sier Sigmund Fuglevaag, som spesielt trekker fram Astrid Buvarp Kalvik som en av sine viktigste støttespillere.
-Hvis jeg er Nordvesttreffens far, så er Astrid festivalens mor, undertreker prisvinneren.
-Sigmund Fuglevaag kjennetegnes ved stor dugnadsinnsats , stå-på-vilje og sterkt engasjement i torader- og trekkspillmiljøet i Aure. Prisvinneren har vært en sentral person med å sette i gang toraderkurs i Aure, noe som har ført til oppblomstring av torader- og trekkspillmiljøet i bygda. Prisvinnerens sterke engasjement er synlig gjennom etablering og utvikling av Nordvesttreffen, et arrrangement som hvert år vokser og tiltrekker seg publikum langt utover Aures grenser. Prisvinneren har vist en enestående evne til å inkludere barn og ungdom i torader- og trekkspillmiljøet i Aure. Gjennom opptreden på Nordvesttreffen har de unge fått motivasjon og inspirasjon til å videreutvikle seg i samspill med voksne, heter det i juryens begrunnelse for at Sigmund Fuglevaag ble tildelt prisen Årets aurgjelding 2002.

 

Til hovedsiden