Lokal kultur
Sist oppdatert:
06.02.03
kl.17.48
 HOVEDSIDE 

 NYHETER 

 SPORT 

 KULTUR 
Lokal kultur
Kulturkalender
Harrybilene
 NYTT 

 GUIDER 

 DEBATT 

 NYTTIG 

 ZOOM 

 SERVICETORGET 

 KONTAKT OSS 


Postbanken.no

Trafikanten Stor Oslo Lokaltrafikk

DTF-travel Ferietilbud RB's lesere

Martins Pub

Findexa

Bilnett2

JobnettStian ble æresmedlem
Multimusiker Stian Carstensen ble utropt til det første æresmedlemmet i Eidsvoll Jazzklubb under hans egen førjulsjazz på et fullsatt «Festiviteten» fredag kveld.

EIDSVOLL: Eidsvollmusikeren Stian Carstensen, på trekkspill, gitar, banjo, fele eller sekkepipe, har det med å overraske med stadige nye musikalske påfunn. Fredag kveld ble han selv overrasket, da han inviterte til sin tiende førjulskonsert på hjemmebane. Lederen i Eidsvoll Jazzklubb, Jan Gulbrand Braaten, utropte nemlig kveldens hovedperson til klubbens første æresmedlem.
«Vi vil hedre Stian for hans fruktbare og grensesprengende foredling av sitt musikalske talent», hadde klubben skrevet på diplomet. «Hans verdifulle kontramisjonære kulturelle innsats» lød fortsettelsen.
– Stian bryter ned etniske og musikkgenre-grenser, forteller klubbens leder, Jan Gulbrand Braaten, som ikke legger skjul på sin stolthet over sambygdingen som er i ferd med å bli et internasjonalt navn med sin gruppe «Farmers Market».

Ti år
Fredagens «Førjulsjazz med Stian Carstensen» var eidsvollingens tiende i rekke. Tidligere har konsertene foregått på Vormvik og på China House. Men dette året ble Festiviteten valgt. Og den årvisse og populære konserten trakk fullt hus. Med seg hadde Stian Carstensen Arve Henriksen på trompet og vokal, Solveig Slettafjell på vokal, Nils Olav Johansen på gitar og vokal, Finn Guttormsen på kontrabass og Jarle Vespestad på trommer og julenek. Heller ikke i år var konserten fri for artige påfunn og musikalske grensesprengende improvisasjoner. Og æresmedlemmet og hans medmusikanter kvitterte med to sett, der det siste helt var viet julesanger i alle slags varianter og utgaver. Nyansatt skuespiller på Nationaltheatret, eidsvollingen Jan Gunnar Røyse, gledet så vel publikum som musikere med sine absurde smårim, opplest med et bevrende kroppsspråk.

Ingen eiendomsrett
– Denne utnevnelsen er ikke først og fremst for hans innsats i vår jazzklubb, presiserer Jan Gulbrand Braaten.
– Noen av oss som er musikk- og kulturinteresserte har riktig nok fulgt ham fra han var guttunge, da han vant trekkspillmesterskap og videreutviklet seg. Det var likevel først med hans «Farmers Market» vi ble skikkelig oppmerksom på hans blendende talent. Nå vil vi hedre han for alle hans andre aktiviteter også. Eidsvoll Jazzklubb har hatt over sytti arrangement de snaut ti åra de har eksistert. Og det var «Førjulsjazz» med Stian Carstensen som fikk snøballen til å rulle for jazzklubben. Som takk for hans innsats i- og utenfor bygda mente klubben nå det var på sin plass å utnevne Stian til klubbens første æresmedlem.Publisert: 17.12.2000 - 07:00
Oppdatert: 16.12.2000 - 20:04
Utskriftsvennlig versjon

Stian
ÆRESMEDLEM: Multimusiker Stian Carstensen ble utropt til det første æresmedlemmet i Eidsvoll Jazzklubb.

Tips en venn
Send denne saken til en du kjenner ved å fylle ut feltene nedenfor:

Mottakers adresse:

Din adresse:


1997-2001 © A-pressen Interaktiv A/S
iMaker CMS - Content Management System