NM på trekkspill i Tromsø 25. – 29. juni 2003

 

Det hørtes mange godord om årets NM på trekkspill. Gjennomføringene av konkurransene gikk svært greit. Effektiviteten var så stor at man til tider lå foran skjema! Dommerne hadde harde økter og gjorde en flott jobb med dømming. Som vanlig byr dommeravgjørelsene både på skuffelser og gleder, noe deltakerne syntes å ha forståelse for. På tidligere NM har det vært mulig for deltakere å snakke med dommerne etter konkurransene. Det var det ikke lagt opp til under årets arrangement. Dette er noe som kanskje bør vurderes gjeninnført i fremtiden i følge signaler som kom frem fra deltakerne.

 

Å arrangere NM på hotell viste seg å fungere greit. Alt var samlet og man slapp å springe fra det ene konkurranselokalet til det andre. Hotellkjeder som Scandic kan ikke leie ut alle rommene til et arrangement, og hadde altså andre gjester boende der under NM dagene. Dette gikk dessverre ut over buskspilling på natten. Ikke bare hotellet la en demper på buskspillet. På en campingplass i Tromsø hadde en gjeng toraderspillere leid seg inn. I nabohytten deres bodde utenlandske turister som klaget så fælt at det ble skrevet ut bot på kr 1000. Altså er den nordlige landsdelen i ferd med å utrydde buskspillet!

 

Årets NM-arrangement fungerte også bra som slankekur! Dyre priser på mat og drikke på hotellet gjorde at mange ikke handlet og slik fikk av seg noen gram. Om ikke annet fikk de trim med å springe ned på kjøpesenteret i nærheten mellom konkurransene for å handle. Dansen på kveldene var mer lystbetont slanking. Musikken var upåklagelig fra deltakende klubber og grupper. Lørdagskvelden må sies å være den beste i så måte. Det var da en blanding med ulike klubber og grupper som spilte svært variert musikk til langt på natt. Dansebandmusikk viste seg blant annet å være svært populært blant NM-publikumet. Til og med været gjorde at det ble positiv stigning i arrangementet. Lørdagskvelden snek stråler av midnattsol seg inn gjennom danselokalene og bidro til at ingen ble trøtte og ville legge seg.

 

Den lange reiseveien til høye nord så heller ikke ut til å være til hinder for deltakerne og deres prestasjoner. Vinneren av Varieteklassen, Wenche Irene Eikeland, kom fra distrikt 4 på Sørlandet og var nok den som hadde lengst reisevei av deltakerne. Oslo Trekkspillklubb klarte også i år å få med seg gullmedaljer i underholdningsmusikk og orkestermusikk. Trønderne skuffet som vanlig ikke med god gammeldansmusikk, og nådde til topps med det. Fra Lofoten kom solister som gjorde seg bemerket i teten. Spisskompetansen er altså spredt ut over landet, bare sjekk resultatlisten!

 

Malm Trekkspillklubb i samarbeid med Verrandagan står som arrangører for neste års NM og er allerede i full gang med planleggingen kunne de røpe. Folkens, det er bare et år igjen til neste NM!