moil Webkamara
  onsdag 03. september 2003
 


Nye tilbud i tradisjonell festival

BJERKA: Bjerka gammeldansfestival utvidet i år sitt tilbud til publikum. Lørdag ble det satt opp eget telt utenfor festivalteltet, med salg av kunst og hjemmelaget kosmetikk i tillegg til de tradisjonelle produktene av husflid og hjemmebakt.


Skriv ut denne siden

Sett www.ranablad.no som Hjemmeside

Tips en venn om denne saken

I brukbart , men kaldt høstvær gikk Bjerka Gammeldansfestival av stabelen i helga. Igjen ble arrangementet en suksess, sett både fra musikernes, publikums og arrangørenes synspunkt.

På den til trengsel fylte campingplassen hørtes buskspillet fra alle retninger , i campingbiler og hytter. Først ved femtida lørdag morgen stilnet de siste strofene, da noen ba arrangørene om hjelp til et par timer med søvn.

- Vi har ikke hatt problemer som vi ikke har kunnet handtere selv, sier Leif Grønning, og berømmer vaktstyrken, og deres innsats for at både deltakere og publikum har kunnet føle seg trygge.

Flere tilbud til publikum

I år ble det for første gang arrangert salgsmesse i samband med festivalen. De ti utstillerne hadde et variert tilbud, og var nok medvirkende til å trekke mer publikum til plassen. På gratiskonserten lørdag var det mer publikum i år enn tidligere.

- Vi har fått god tilbakemelding fra både utstillere, og publikum, så dette vil nok bli en del av festivalen også neste år, sier Nils Tore Bjerknesli, leder for arrangmentet.

Langveisfarende deltakere

«Rolf Larsson med selskap» har kjørt 55 mil fra Skellefteå i Sverige for å delta på festivalen.

- Å komme til Bjerka blir et eventyr, før man vet inte vad som sker, og det er det som er skojigt, sier Urban Berggren . Han mener at å delta på festivaler er viktig for å se og lære, men han etterlyser flere som spiller fiolin.

Hele 30 norske orkester, fra Namskogan til Saltfjellet, var påmeldt . Både årets og fjorårets norgesmesere i gammeldans deltok på festivalen, som også hadde rom for orkester som «På sparket». De var sammensatt for anledningen, og hadde øvet sammen kun en gang. Sammensetningene av gruppene var også forskjellige, alt fra tre aktører til nærmest orkester på 15 personer. Overgangene mellom gruppene, som hver hadde en spilletid på 20 minutter , ble effektivt avviklet med hjelp av rutinerte lydteknikere. De små pausene for hvert orkesterbytte var nesten ikke merkbare, for det ivrig dansende publikum.

Danseglede

Til dansen på fredag var 600 til stede, mens på lørdag fyltes teltet med minst 850 danse- og trekkspillentusiaster.

Bjerka trekker ikke bare langveisfarende musikere, men også dansere. Ekteparene Larsen og Aasdal, har kjørt over Saltfjellet til en real dansekveld, mens Anne Marie Vollan fra Herøy er er på festival på Bjerka for 15. gang for å danse.

Festivalen har sitt eget publikum, kanskje ikke for ungdom, men for de spesielt interesserte.


Publisert : 01.09.2003 - 11:08 Oppdatert: 01.09.2003 - 12:23


Skriv ut denne siden

Sett www.ranablad.no som Hjemmeside

Tips en venn om denne saken


På forsiden nå:

«Målkongen» har abdisert

Engasjert

Skal frelse Mo IL

- Hvem har motarbeidet SEFF?

Får kjøpe tomt til kostpris

Beholder post-stedsnavn

Forbereder skattejakt

Alle vil, men...

Evnen til forandring

«I hengende snøre» til Mo


Kultur:

«I hengende snøre» til Mo

Troner øverst på Norsktoppen

Nye tilbud i tradisjonell festival

Ranværinger rocka Nesna

Siste borti natta-turne

Molo starter god konserthøst

Klart for sjarmøren Buddy

Kaptein Sabeltann for viderekommende

Selskap med meningsfulle pauser

Vil korte ned ventelista

Kontakt Rana Blad