Bestill annonse
http://www.oa.no/zett/

HERB-HENVISNING Webkamera
mandag 10. november 2003  

Swing måtte til

Først en vals. Så en snoa. Deretter en tango. Men det var først da det kom en swing at totningene lot seg lokke ut på dansegulvet på Lena Bad i går kveld, til toner fra Lensbygda trekkspillklubb.

Skriv ut denne siden

Sett www.oa.no som Hjemmeside

Tips en venn om denne saken

Se større bilde

DANSEGLEDE: Da Lensbygda trekkspillklubb vartet opp med en swing, kom endelig totningene seg ut på dansegulvet på Lena Bad i går kveld.

Arrangementet «Totenlirekassen» var gårsdagens tilbud fra Konsertvikua til publikum. Men det var ikke så mange som benyttet seg av tilbudet. Et femtitalls personer var på plass rundt halvfullt langs bordene som var satt fram. Fra scenen ble det uttrykt en smule skuffelse over at så få hadde funnet veien til Lena Bad.

Kvelden startet pent og beskjedent, med Hans Skogsbakken som konferansier og forsanger til allsang med Toten belj og streng.

Deretter tok blåskjortene fra Lensbygda trekkspillklubb over. Etter en vals fra trekkspillerne, sa konferansier Skogsbakken at det ikke var noen konsert man var i gang med. Publikum var ønsket ut på det store dansegulvet.

Så kom en snoa, og deretter en tango.

– Er det ingen som danser tango, heller? spurte Skogsbakken, og introduserte så en swing. Og som på usynlig kommando var det plutselig fire par på gulvet, raskt etterfulgt av to par til.

I begeistring over publikums deltakelse, og etter en rask titt på klokka, forkynte konferansier et ekstranummer. Valsen Bergrosa ble servert på strak arm. Fortsatt med seks par på dansegulvet.

Import fra sør

Foto:

VITSER: GT-Saras vitser satt løst, det samme gjorde publikums latter.

Etter en heltotensk kveld så langt, var det klart for et innslag som kom utenbygds fra.

– Men før vi presenterer kveldens importvare, synger vi alle Totensangen, forkynte en patriotisk Skogsbakken, men la til at de bare skulle synge tre vers.

Og så ble importvaren presentert, GT-Sara fra nabokommunen i sør. Hun hadde tatt seg nordover langs Skreifjella samme kveld. Og publikum ble gjort oppmerksomme på at GT-Sara har vært med i TV-programmet «Rorbua» og andre underholdningsprogrammer. Vitser er GT-Saras spesiale.

Og vitsene rant ut av GT-Sara, hvis egentlige navn er Gerd Thoreid. Vitsene hun fortalte lå ofte ved, på og enkelte ville kanskje si over den såkalte streken.

Godt voksne

Mange av hennes vitser handlet om godt voksne folk, som også de fleste av publikummerne i salen var. En aldersgruppe underholderen selv tilhører.

Og vitsene hennes slo an. Til flere hun fortalte, jo kraftigere ble latterbrølene i salen. Og innimellom sang hun en sang.

– Pene sanger, så det hele jevner seg ut, som GT-Sara sa, mens hun holdt sin sorte gitar.

Og sangen var gode, gamle, melodiøse svisker. Sanger som hun sang med en kraftfull røst.

Både sangene og vitsene høstet stor applaus fra publikum. Og da damen på scenen takket for seg, var publikums takfaste klapping så kraftig at det både ble noen flere vitser pluss en sang til som ekstranummer.


Publisert : 28.10.2003 - 07:48Oppdatert: 28.10.2003 - 08:26


Skriv ut denne siden

Sett www.oa.no som Hjemmeside

Tips en venn om denne saken


På forsiden nå:

- Overraskende positivt

Blackout mot Comet

Knalldebut med nerver på høykant

Elektriske hallingdøler i storform

Høyfjellet lokker skiløperne

Varebil mot lastebil på Trevatn

Rett i fjellveggen

Rundkast ved Svingvoll

Norsk Matrix-feber

Krever auksjon over GSM-lisenser


Kultur:

Elektriske hallingdøler i storform

Gjøvikbandet Asstronaut bråker i storbyen

Operakafé for fulle hus

Trygg Øystein Sunde på autopilot

7. - 9. november

Dristig og vakkert om juleevangeliet

Satser på egne krefter i julekonsert på Toten

Ungdomsopprør på Melkefabrikken

Harrys mor tjente mest

Glissent i rekkene
<A href="http://www.oa.no/Kultur/'%20+%20click_url_noembed%20+%20'" target=_blank><IMG height=50 alt="" src="lensbygdatk-filer/Forut-plassholder2_334074a.gif" width=150 border=0></A>
Annonse:
NORGESLÅNET
Forbrukslån til alle formål
Opptil 150 000
Supertilbud London
20 sentrale hoteller-svært lave priser!
Statsjobb.no
- Søk blant ca. 700 ledige stillinger i offentlig sektor.