(18.11.2003 kl. 09:38:39)
Helaftens konsert i kulturhuset

Ottar Johansens tidligere elev, Stian Carstensen, inviterte sin lærer med på litt samspill.
Fotograf: Katrine Andreassen
Søndag markerte Ottar Johansen de 30 årene som er gått siden hans debutkonsert. Den gang skjedde det i universitetets aula i Oslo - denne gangen i Nes kulturhus.

Journalist: Katrine Andreassen
Allerede før man kom inn i konsertlokalet, kunne man høre trekkspillmusikk i Nes kulturhus søndag kveld. Mens den lange køen av publikummere beveget seg sakte mot storsalen, ble det fremført musikk ved inngangsdøren og i gangen utenfor var det stilt ut trekkspill for anledningen.
For køen var virkelig lang, og storsalen ble virkelig full til Ottar Johansens jubileumskonsert. Mens salen fyltes, ble arrangørene stadig svettere, for så mange publikummere hadde de slettes ikke forventet at det skulle bli. En litt forsinket start ble det derfor, men det var alt glemt da Ottar Johansen åpnet konserten med en takk til de mange fremmøtte. Også kveldens programleder, Ivar Thoresen Dagenborg, ble presentert. Programlederen overrakte forøvrig et lite sølvtrekkspill til jubilanten, og så kunne konserten begynne med Nes Trekkspillklubb på scenen.
Det var et visst nostalgisk preg over jubileumskonserten til Johansen. Med seg til kulturhuset, hadde han blant andre gamle venner, tidligere lærer og elever, nåværende elever og sin søster. Ottars Kvartett sto for neste post på programmet. Kvartetten, som består av Tor Sannerud, Daniel Schau og Egil Aanerud i tillegg til Johansen, begynte å spille sammen allerede i 1960. Lenge er det også siden han spilte sammen med sin første trekkspillærer Rolf Lennart Legrem, som også ble å se å høre på scenen denne kvelden. Han spilte sammen med Tor Seem og hovedpersonen selv, Ottar Johansen.

Les mer i Raumnes 18. november


Abonner på nyheter, helt gratis!

Søk i arkivet:
Tilbake