Fagernestreffet

 

 

 

   

30 års jubileum

1977-2007

 

12. - 14. januar 2007

  Alle foto: © fo2:2ne          

 

Et litet hotell” framførte Roy Enger på konserten, men dette var langt fra sannheten. Etter noen ”magre” år med deltakelse, gledet det arrangørene stort at treffet atter en gang klarte å fylle så nær som hele Fagernes hotell. 240 trekkspillglade folk ønsket å være til stede på 30 års jubileet og hadde funnet veien til fjells 12.-14. januar. Det var nok flere som hadde tenkt samme tanken med mulig gjensyn med mennesker man ikke hadde truffet på lenge, og dermed ble det ikke bare et musikalsk treff. Mange har via musikken fått venner for livet som etter hvert betyr like mye for dem som en familie. Fagernestreffets ”mor”, Synnøve Fjeld, var også i år selv til stede. De senere år har hun fått god hjelp med bookingen hos trekkspillinteresserte Jan Saatvedt hos Team Tour AS.

 

   

 

   

  Harald Rudi (bass) og Benny Lind (trommer)       Roy Enger (torader) og Eivind Kjernsli  

 

Det 31. treffet forløp i kjente former – dans til musikk fra ulike grupper fra to scener både fredag og lørdag kveld, samt en konsert på lørdag ettermiddag. Vi hadde kanskje forventet oss en liten ”gulerot” til konserten, men treffet har nok av villige musikanter som har et bredt repertoar - også av selvkomponert og selvarrangert stoff - selv om noen muligens hadde lagt lista litt for høyt for seg selv. Konserten strakte seg over to timer, noe som arrangørene selv nevnte kanskje var i overkant av tidsbruk.

 

   

 

   

  Benny Lind (trommer) og Eivind Kjernsli (bass)       Nils Johansen og Frank Andresen (gitar)  

 

   

 

   

          Allsidige Frank Andresen  

 

     

     

      Hvert år dukker det opp grupper og orkestre som ikke har deltatt før. Årets nykommere var Moss Trekkspillorkester, men som i andre trekkspillsammenhenger er langt fra uerfarne med bl.a. medaljer fra NM på trekkspill.      

 

   

   

  Moss Trekkspillorkester m/ venner. Musikalsk leder Erlend Enger (t.v.)          

 

Halden Trekkspillklubb har trykket Fagernestreffet til sitt hjerte og sviktet heller ikke i år. De tallrike medlemmene har også dannet flere interne grupper, så her er det nok av musikalske krefter å ta av.

 

   

 

   

  Halden Trekkspillklubb       Halden Trekkspillklubb  

 

   

 

   

  Gerd og Aage Thuen i Halden Trekkspillkvartett. Frank Thomassen bak på gitar.       Yngvar Strøm og Mari Amundsen - med i Halden TK, Halden Trekkspillkvartett og "Marinetta".  

 

   

 

   

  "Marienetta"       "Marinetta"  

 

Østfold fylke var i det hele tatt svært godt representert i år. Gruppa ”Mitti Østfoll” og ”Østfoldgutta” bidro også sterkt til å holde deltakerstatistikken oppe.

Verre var det med deltakelse fra lokale grupper, men fjorårets nykommere ”Rosenkrans” og ”Slidringadn” var også i år på plass.

 

   

 

   

  "Mitti Østfoll"          

 

   

 

   

  "Østfoldgutta"       "Slidringadn"  

 

   

 

   

  2RE-2NE-R2 3KKSPILLTROLL ANS deltok med stor utstilling av trekkspill for 6. gang. Her tok det helt av stemningsmessig med diverse "buskpilling" utover kvelden og natta.       Synnøve Fjeld - "Fagernestreffets mor"  

 

   

 

   

  Ola Karlstad m/venner       Paul Maurud - venn av Ola Karlstad  

 

   

 

   

  "Noteslavene" fra Drammen har deltatt i flere år på rad og har opparbeidet seg et fint repertoar.          

 

   

 

   

  Knut-Åges"       "Knut-Åges"  

 

   

 

   

  "Dalimellom"       "Dalimellom"  

 

   

 

   

  "Dalimellom" - her på konserten       Thorleif Westby og Jørn Espen Hansen  

 

   

 

   

  Ottar (Nilsen) m/ venner       "Rosenkrans"  

 

   

 

   

  Hauglands orkester spilte til dans...       ....og til konsert.  

 

   

 

   

  Anette og Eivind Kjernsli...       ....og her med Trond Lønstad på trommer  

 

   

 

 

Terje Martinsen, Thuens, Nils Johansen og Frank Andresen samt annet uvurderlig komp. klarte å tilfredsstille det jazzelskende publikum. Gammeldansfolket fikk også sitt så det monnet, så her var det bare å sette i gang skrittelleren og bevege seg mellom de to scenene.

 

  Gerd og Aage Thuen m/ venner          

 

   

 

   

  Aage       Gerd  

 

   

 

   

  Terje Martinsen m/ venner - Benny Lind (trommer) og Per Bredesen (bass)       ...og Aage Thuen  

 

   

 

   

          Det fine muligheter for å "skyve" til jazztoner i baren  

 

   

 

   

  "Kremmer'ns venner"       "Kremmer'ns venner"  

 

   

 

 

På plakaten i foajeen stod det ”Velkommen i 2008”, så da har arrangørene tatt avgjørelsen om å starte på nye 30 år. Fagernestreffet anbefales ganske enkelt herved.

 

 

 

 

 

 

Ola Karlstad m/fl. – Anette og Eivind – Gerd og Åge Thuen m/venner – Ragnars – Nils og Frank – Noteslavene – Terje Martinsen – Knut Åges – Hauglands orkester – Marinetta – Rosenkrans – Halden Trekkspillklubb – Moss Trekkspillorkester – Roy Enger m/venner – Østfoldgutta – Mitti Østfoll – Dalimellom – Halden Trekkspillkvartett – Ottars Trekkspillkvartett – Slidringadn – Kremmer’ns venner – Kirsti og Olavs kvartett

  "Kremmer'ns venner"