Trekkspillernes Nyttårskonsert  
 

- med sommerlengsler og nostalgi

 
  Alle foto: © fo2:2re  

 

Vi aksepterer ”Nyttårskonsert”-betegnelsen ut januar måned. Konserten i Greåker musikkhus, i regi av NTL (Norske Trekkspilleres Landsforbund) Østfold krets, holdt seg akkurat innenfor disse rammer – 28. januar 2007.

 

   

 

   

  Lars Petter Westli (t.v.) og Einar Sandvik       "Høyt og lavt" - i tillegg Knut Ravneng (gitar), Roar Hellberg (bass) og Tor Samuelsen (slagverk)  

 

Kjell Sterkerud hadde laget et utfyllende program og kunne således si i fra seg konferansierjobben. Gruppa ”Høyt og lavt” med trekkspillerne Einar Sandvik og Lars Petter Westli åpnet med snoa og vals. Navnet har de neppe tatt etter høyden på gruppas medlemmer, men det ante oss at de hadde mer enn gammeldans på repertoaret. Med et forrykende snøvær utenfor, kunne enhver publikummer saktens lengte etter sol og sommer.

 

   

 

   

  Ann Helen Lilleng (vokal)          

 

Med god hjelp av Ann Helen Lilleng på de vokale innslagene, som ”En rød bikini” og ”En stripe av høst”, virket disse ”vintersangene” klart oppkvikkende på de fremmøtte. Disse melodiene er komponert av Østfold-trekkspilleren Per Grimstad. Samtidig er låtene iørefallende og fint harmoniserte, og er befriende å høre i stedet for ”gamle svisker”. De avsluttet med en aldeles nydelig framføring av ”When you wish upon a star” kun med solist Ann Helen og Roar Hellberg på elgitar.

 

   

 

   

  "Mitti Østfoll"          

 

Toradergruppa ”Mitti Østfoll” – som kommer fra Rakkestad ganske midt i Østfold – kunne by på helt annerledes takter i sine fem bidrag – alle i arrangement av bassisten Nils Torgersen. Med valsen ”Tresko og buserull” og reinlenderen ”Svigermor” med sang var disse et riktig gladinnslag – ”sa ho”.

 

   

 

   

 

Sittende f.v.: Stig Bjerknes, Arne Westby

Bak f.v.: Inge Fjærvik, Tor Erik Larsen (gitar)

     

Randi Fjærvik, Arild Bergby (trekkspill) og Nils Torgersen (bass)

 

 

Gruppa ”Never to late” omtalte seg selv som nord-europas mest optimistiske gruppe. De ville trolig vise at det ikke er ”too late” å drive med musikk selv om man har nådd pensjonsalderen. Seks lett gjenkjennelige standard jazzlåter var kveldens utvalgte, men de kom fint igjennom disse til tross for trommeslagerens sykdomsforfall.

 

   

 

   

  "Never to late"       Berit Aarum (vokal), Bjørn Aarum (gitar), Bjørn Ramstad (bass), Finn Eng (piano), Alvar Dahl (trekkspill). Ragnvald Johansen (trommer) var dessverre syk.  

 

Moss Trekkspillorkester var for anledningen ikke mer enn fem trekkspill samt gitar og bass, men bærer likevel sitt navn med rette. De hadde latt gammeldansrepertoaret ligge og viste fram sin musikalske allsidighet.

 

   

 

   

  Moss Trekkspillorkester       John Rudshagen - solist på melodica på "Vals fra Borge"  

 

Det ble ikke ”spart på kruttet” verken i marsjen ”De tapres sønner” eller ”Tango-Rana”. Vakre ”Vals fra Borge” av lokale nylig avdøde Olav Wernersen med John Rudshagen som solist på melodica må nevnes spesielt. Arrangøren Svein Misvær var forøvrig også til stede i salen og var klart fornøyd med framføringen. Rudshagen er en ivrig arrangør og kunne krediteres også for avslutningsnummeret – ”Melodi-Beguine” av Johan Øyan.  Så var det bare å ta latinrytmene med seg hjem i vintermørket og leve på disse ennå noen måneder....

 

   

 

   

  F.v.: Erlend Enger, John Rudshagen, Anita Nesselquist, Frank K. Andresen (bortgjemt på gitar bak)       F.v.: Merete Nesselquist Dramstad, Vidar Stenseth (bass), Christian Øra. Torunn Stenseth var dessverre syk.