4.-8. juli 2007

36. "årgang"

 

”Världens Största Dragspelsstämma"

     

Ransäters Hembygdsgård

Alle foto: © fo2:2re

 

 

>>Se flere bilder her

 

Festivalen ”Bälgspel vid landsvägskanten” har ”dragspel i högsetet” og foregår i Sverige, men det er vel så mange nordmenn som svensker som legger turen til Ransäters Hembygdsgård ca. 4 mil nord for Karlstad den første uken i juli hvert år. Om vi ikke helt har kommet ut av tellingen var dette ”36. årgang”. Det er Värmlands Dragspelsklubbars Förbund i samarbeid med Hembygdsföreningen i Ransäter som står ansvarlige for arrangementet. De hadde i år rekordmange forespørsler på forhånd, men syntes bare det er stimulerende for alt det gigantiske forarbeid som kreves for å få alle biter på plass.

 

>> Bildereportasje fra Ransäter 2002

>> Bildereportasje fra Ransäter 2003

>> Bildereportasje fra Ransäter 2004

>> Bildereportasje fra Ransäter 2005

>> Bildereportasje fra Ransäter 2006

 

Artikkel fra Värmlands Folkblad -

"Stämman vill locka även de yngre"

 

”Årets dragspelare 2006” i Sverige, Åsa Arvidsson, medvirket både på konserten i Ransäters kyrka og Teaterscenen utendørs. Det samme gjorde elevene fra VDFs lägerskola under ledelse av Magnus Jonsson og Marcus Nordstrand. Hvert år får 12 utvalgte unge i alderen 12-20 år anledning til å delta hvor de en ukes tid får undervisning i ensemblespill. Vi observerte ingen norske navn i år, men det er sikkert mulig for norsk ungdom om noen skulle være interessert.

 

   

 

   

  På vei til hovedarenaen måtte vi stoppe litt for å høre.       Det finnes alltid en plass man kan stille seg opp om man er altfor spillesugen. Her gjenkjente vi bassisten som Harald Rudi (t.h.).  

 

Alle snakker om været, og man kommer ikke utenom at arrangementet er avhengig av at regngudene holder seg unna. På grunn av disses nærvær i år sviktet tilhørerne noe under utendørskonsertene på torsdag og fredag, men vi har opplevd våtere tilstander enn dette. Den populære ”Gundegaballetten” fra Karlstad satte nok også pris på oppholdsværet. Lørdag holdt det merkelig nok oppe helt til midnatt, slik at den store åpne plassen på Hembygdsgården som vanlig var fylt med spillesugne ”buskspillere”.

 

   

 

   

  Gundegaballetten fra Karlstad som ledes av Gunta Liede er alltid et populært innslag.       En av deres mange opptredener  

 

   

 

   

  Publikum i "Gropa" slapp her unna faretruende regnskyer       Solør Trykkluft og Vakum T/B  

 

   

 

   

  Et vanlig syn i Ransäter -  "Hva er det de ser på, mon tro?"          

 

   

 

   

  De unge får også oppmerksomhet.      

Adam Wallin (10) fra Knaphus hadde reist hele 43 mil.

Han har spilt siden han var 7 år og har lært av sin pappa.

 

 

   

 

   

  Ranveig Nordbryn (fløyte) og noen "Bæljtrøkkere" ute i det fri       Også David Wahlén (midten) prøvde seg med litt utenom det organiserte