Moss Spellemannskompani

 

Nyttårskonsert

 

 

 

 

16. januar 2010

i Tivoli Amfi

 

 

 

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © trekkspill.no

Copyright © 2001-2010

 

 

Han har gjort det i Malm, og nå har han gjort det i Moss. Vi snakker om Skjalg Bjørstad som nå etter fylte førti innrømmer mer enn gjerne at han endelig har funnet en musikkgenre han virkelig trives med. Vi snakker om "musette" - den "franske", iørefallende lyden av trekkspill. Navnet "Bjørstad" har florert i øverste høyre hjørne på uttallige "noteblekker" hos gammeldansspillere, men nå er altså hans bidrag til "trekkspill-Norge" utvidet.

 

 

 

 

 

 

 

Med et 20-talls ferdige musettearrangementer trengte Bjørstad noen til å utøve musikken. Malm trekkspillklubb tente resolutt på Bjørstads musetteprosjekt. Det gjorde også Moss Spellemannskompani (MSK). Bjørstad har gjennom flere år arrangert musikk for de unge "spellemennene", og de har framført mange av arrangementene på sine årlige nyttårskonserter. I fjor høst gikk de på med krum hals for å øve inn så mange av musettelåtene som mulig. Lørdag 16. januar ble det så invitert til nyttårskonsert i det flotte lokalet Tivoli Amfi i Moss sentrum. MSKs dirigent, Otto Kiss, hadde stått for innstuderingen av stoffet og med seg som solist på nyttårskonserten hadde de selveste Skjalg Bjørstad.

 

 

 

 

 

 

Solist - Skjalg Bjørstad Solist - Sanna Bjerketvedt

 

 

 

 

 

 

MSK rekrutter

 

MSK satser på fremtidige unge trekkspillere og har startet et nytt rekruttorkester. Disse fikk også vise hva de har lært, og det var nok litt betryggende å ha litt drahjelp fra de noe eldre ungdommene i MSK der flere etter hvert har bra spilleerfaring.

 

Oslo Trekkspillklubb deltok med sin dirigent Erik Bergene, og har vært "fast inventar" gjennom flere år. Den stødige "Duo Jupiter" (Stian Aase og Lars Røyseng) var også på plass.

 

 

 

 

 

 

Duo Jupiter (f.v. Lars Røyseng og Stian Aase] Oslo Trekkspillklubb med dirigent Erik Bergene

 

 

 

 

 

 

16-årige Sanna Bjerketvedt er uten tvil et stort talent

 

Navnet Bjerketvedt kjenner vi igjen fra flere sammenhenger der Sofie, nå kjent fra musikalen Mamma Mia, ofte har vært vokalsolist for MSK. I år var det navnet Sanna som stod på programmet. 16-åringen har virkelig gått i sin søsters fotspor, og hun hadde imponerende vokalinnslag både solo og sammen med MSK og Skjalg Bjørstad.

 

 

 

 

 

 

Moss Trekkspillorkester og Gamle Aker Spelemannslag var invitert for å spille til dans, og så var det plutselig over midnatt når vi kunne svinge oss til franske musettetoner med Skjalg "bak knappene".

Vidar Stenseth t.v. på bass og Monica Halvorsen bak trommene