"Fra Prøysen til Piaf"

Plateslipp og minikonsert med Ellen og Bente

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2016 

 

 
CDomslag - forside   CDomslag - bakside

 

Ellen Omdal Milsom og Bente Midtsveen har underholdt på diverse kulturarenaer på Østlandet siden de startet som duo for rundt fem år siden – Ellen på vokal og Bente på musettetrekkspill. Repertoaret har vært musikk fra ulike sjangre, men i anledning 100-års dagen til Alf Prøysen (1914-1970) i 2014 og Edith Piaf (1915-1963) i 2015 ønsket de å presentere repertoar fra deres sangskatter i en plateproduksjon. Resultatet ble CDen «Fra Prøysen til Piaf» som ble sluppet i juni. I tillegg inneholder den også to musikal-melodier som har fulgt dem hele veien – «Å, æ kjinne ein kar» fra Bør Børson Jr.  og « My favorite things» fra The Sound of Music.

 

 

 

Etter å ha tilbrakt to dager med innspilling i The Safe House Studio i april, og et ukjent antall timer med lydmix, var det klart for plateslipp i juni. Dette fant sted i Bentes 20 kvadratmeter «store» stue på Bøler i Oslo, og de innbudte til begivenheten fikk en virkelig intimkonsert med smakebiter fra platen. Men for å la flere kunne ta del i plateslippet, hadde jentene ordnet med live streaming som ble lagt ut på Facebook.   

 

De franske tekstene til Piaf er oversatt av Britt-Synnøve Johansen. Disse oversettelsene er så i hovedak justert fra dialekt til bokmål av Ellen. Alle arrangementene er laget av Bente og man kan trygt si hun har nok å «henge fingrene i». Begge jentene er meget godt musikalsk skolerte, så platen med de totalt 13 sporene holder tvers igjennom høy kvalitet.

 

 
Ellen og Bente forteller om plateprosjektet    

 

 
Ellen Omdal Milsom    

 

 
Ellen Omdal Milsom   Bente Midtsveen

 

Seneste nytt er at CDen i forrige uke nå er å finne på både Spotify, iTunes og Amazon. For de som ønsker den håndfaste utgaven med cover og informasjon, kan den kjøpes direkte hos enten Ellen (ellenmilsom@hotmail.com) eller Bente (bente@midtsveen.no). Kontakt dem gjerne via Facebook.