Nyttårskonsert

Moss Spellemannskompani & Kulturskolen i Moss/Våler/Rygge

30. januar 2016

Alle foto og tekst: © fo2:2re  og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2016 

 

Se bilder fra tidligere nyttårskonserter

2006

2007

2008

2010

 

Moss Spellemannskompani - gjestedirigent Skjalg Bjørstad

 

Program

 

Mens Spellemannprisen ble utdelt i Oslo Spektrum lørdag 30. januar, kunne kunne Moss Spellemannskompani (MSK) ønske velkommen til sin tradisjonsrike16. Nyttårskonsert – denne gang i Østfoldkirken. Ildsjelene i MSK, Heidi og Otto Kiss, har et tett samarbeid med Kulturskolen i Moss/Våler/Rygge, og har klart å holde interessen for å spille trekkspill oppe hos de unge i området. Dermed fikk vi høre flere innslag enn kun MSK. MSK har stadig et minirekruttorkester hvor de yngste starter. Det å føle et musikalsk fellesskap bidrar nok til at elevene fortsetter og når de blir flinke nok rykker de opp i selve MSK. Noen av de yngste utmerker seg også tidlig – slik som Aila Grieg. Hun spilte «Preludium» (gjenkjenbart som Eurovisions kjenningsmelodi) og «Alle fugler» i arrangement av Anders Grøthe. Erling Fause Steen fra Kulturskolen hadde et interessant innslag på saksofon med «Fantaisie Impromptu» i arrangement av André Jolivet.

 

Trygve B. Leergaard (styreleder i MSK) ønsket velkommen

 

Otto Kiss (ytterst t.h. og dirigent for MSK) ønsket gjestedirigent, Skjalg Bjørstad, velkommen til Moss.

 

Moss Spellemannskompani med gjestedirigent, Skjalg Bjørstad

 

Kulturskolesolist - Aila Grieg (8 år)

 

Minirekruttorkesteret

 

Minirekruttorkesteret

 

Kulturskolesolist - Erling Fause Steen

 

Marlene & Spellebandet

 

Roberto Palermo (t.v.) og Trond Bull-Hansen   Roberto er "ekte italiener" fra trekkspillets Mekka - Castelfidardo - men er nå bosatt på Jeløya

 

Marlene Kure - vokal    

 

Moss Spellemannskompani

 

MSK har mottatt støtte fra Norsk Musikkråd. For disse midlene har de da klart å fornye repertoaret sitt ved å få arrangementene skreddersydd av Skjalg Bjørstad. Bjørstad er til daglig organist i Sortland, men han tar gjerne turen til Moss for å være gjestedirigent. Helt siden 2002 har Mosse-ungene spilt Skjalg Bjørstad-musikk. I år var det mye «magisk musikk» som stod på programmet, bl.a. fra Harry Potter skrevet av John Williams.

 

Marlene Kure (vokal) & Spellebandet fremførte «Vet vet» av Lisa Ekdal. MSK har et meget godt komp-lag med seg: Adrian Kiss (slagverk), Trond Bull-Hansen (gitar/kontrabass) og Vidar Stenseth (bass). Adrian Kiss spiller i tillegg piano og hadde en imponerende solofremføring av «Libestraum» av Franz Liszt.

 

Avslutningsnummeret til MSK var desto mere magisk og dertil rocka. De hele tretten versene i «Knut liten og Sylvelin» á la folkemusikkgruppa Gåte ble fremført av Marlene som vokalsolist, og eimen av magi dirret i kirkerommet.

 

Etter konserten var det servering av middag, kaker og kaffe, og det fulgte også diverse musikalske innslag med under bespisningen.

 

3KKSPILLTROLL hadde en minisalgsutstilling i pausen

 

3KKSPILLTROLLs "nattutstilling"

 

Otto Kiss og Kevin Nguyen (12 år). Roberto Palermo og Trond Bull-Hansen (kontrabass) bak

 

Italiensk taffelmusikk - Roberto Palermo, Skjalg Bjørstad og Trond Bull-Hansen

 

Italiensk taffelmusikk - Roberto Palermo, Skjalg Bjørstad og Trond Bull-Hansen

 

Skjalg Bjørstad og Trond Bull-Hansen - "buskspill" i Østfoldkirken

 

Aila Grieg og lillebror - gøy å prøvespille nytt trekkspill også for en 8-åring...