NM på trekkspill

30. juni - 2. juli 2016, Asker Kulturhus

Arrangør: Asker Belg & Swing og NTL

 

 
Alle foto og tekst: © fo2:2ne ,  © fo2:r2 og © fo2:trekkspill.no

Copyright © 2001-2016

 

Årets NM på trekkspill i regi av Norske Trekkspilleres Landsforbund (NTL) ble avviklet nok en gang i Asker Kulturhus 30. juni – 2. juli. Lars Arnevig m/ venner påtok seg å være NM-arrangører i 2013. Lars har tydeligvis fortsatt venner som kunne tenke seg å gjenta dette. Asker Belg & Swing stilte opp i år også, og det er ikke få dugnadstimer som er lagt ned av disse m. fl. for å få kabalen til å gå opp.

 

Åpningsseremonien fant sted torsdag kveld og inneholdt ikke bare innslag med trekkspill, men også andre elementer som sang, gitarspill, dans og luftakrobatikk fra lokale utøvere fra Asker.

 

>> Resultatlister 2016

>> Bilder fra åpningsseremonien

>> Konsert med Richard Galliano og masterclass

>> Bilder fra konkurransene

>> Bilder fra dugnadsdansespilling

 

 

 

 

>> NM 2013 i Asker

>> NM 2011 i Skien

>> NM 2007 i Bø

>> NM 2005 på Lillehammer

>> NM 2004 i Malm

>> NM 2002 i Hønefoss

 

 

Dessverre var det ikke flere enn 140 konkurransedeltakere som var påmeldt, ergo kunne det hele vært avviklet på to dager istedenfor tre. Det var fremdeles bra interesse for konkurransen i de to  yngste solistklassene. Utover dette var det heller veldig sparsomt med deltakere. Til tross for mager deltakelse også i gammeldansklassene, ble det en Superfinale på lørdag kveld av meget høy kvalitet med de tre beste. Det var til slutt Malm Trekkspillklubb som stakk av med vandrepokalen og kr 7.500.

 

Sjekken på kr 5.000 fra Ottar E. Akres legat ble i år tildelt Mathias Rugsveen (12 år). Tross sin unge alder har han ligget i toppsjiktet allerede i mange år, og han har til stadighet vist at han har en moden utvikling i sin musikalitet.

 

De sju dommerne var i år: Bente Midtsveen, Erik Bergene, Ida L. Hidle, Jo Asgeir Lie, Kristin Krogvold Eriksen, Stein Magne Eggen og Marilyn Brattskar.

 

Høydepunktet under arrangementet var likevel konserten med verden ledende jazz-trekkspiller, Richard Galliano. Han er den eneste nålevende trekkspilleren som har kontrakt med plateselskapet Deutsche Grammophon. Han har medvirket på over 50 plateutgivelser hittil i sin karriere, og han behersker så godt som alle stilarter! Det kan kun beskrives med ordet «STORT» at han valgte å holde konsert under årets NM på trekkspill, men ikke nok med det – han ga også «MASTER CLASS» for fire interesserte utøvere.

Hver kveld var det dans til musikk av ulike dugnadsorkestre til over midnatt, og vi har inntrykk av at publikum og deltakere hygget seg.

Neste år er det Skien Trekkspillklubb som har påtatt seg arrangementsjobben, men deretter går vel NM er noe mer usikker tid i møte. Tiden er tydeligvis inne for å gjøre noen grep med endringer...

 

Malm Trekkspillklubb fra distrikt 9 spilte seg til topps i årets Superfinale i gammeldans. Gratulerer!

 

Malm Trekkspillklubb

 

Musikalsk leder for Malm Trekkspillklubb, Svein Kåre Haugen, kunne ta i mot vandrepokalen og kr 7.500 som vinnere av Superfinalen i gammeldans.

 

Åtgaum spilte i Superfinalen i gammeldans. F.v. Kristina Farstad Bjørdal (trekkspill), Elin Dyrkorn (fele), Vidar Hansen (trekkspill), Reidar Dahle (gitar) og Bernt Hansen (kontrabass).

 

Nestleder Kai Roger Magnetun delte ut årets komp.pris til Reidar Dahle (midten) og Bernt Hansen (t.h.).

 

Sondre Albrigtsen - vinner av G5 - Solist gammeldans junior (108 poeng) og S6 - Solist durspill f.o.m. 15 år (113 poeng) - gjorde en iherdig innsats med sitt toraderspill Superfinalen i gammeldans, men det var ganske umulig å nå helt til topps med motkandidater som Malm Trekkspillklubb og Åtgaum.

 

Superfinalens dommerteam - f.v. Bente Midtsveen, Jo Asgeir Lie, Kristin Krogvold Eriksen, Stein Magne Eggen og Erik Bergene

 

Avisen Budstikka var på plass og intervjuet her de unge fra Junior-fisarmoniske

 

Aila Othilie Grieg fra Moss som deltok i yngste solistklasse S1 t.o.m. 11 år,  syntes det var gøy å prøve Pigini "Simba" på standen til 3kkspilltroll, skjønt hun var enig i at det var i minste laget til henne.

 

Jo Asgeir Lie med sin Pigini "Nova" på standen til 3kkspilltroll.

 

Tore Ødegård fra 3kkspilltroll i passiar med Otto Kiss på standen til 2re-2ne-3kkspilltroll ans.

 

Kjell Harald Langhaug og ID Musikk AS hadde også salgsutstilling.